Son Depremler: 20 Şubat 2025 Tarihinde Türkiye'de Meydana Gelen Sarsıntılar
20 Şubat 2025 tarihinde de çeşitli bölgelerde hafif şiddetli sarsıntılar kaydedilmiştir. İşte günün önemli depremleri:
Ege Denizi'nde Art Arda Depremler
20 Şubat 2025 tarihinde Ege Denizi'nde peş peşe depremler meydana gelmiştir. Saat 00:04'te 2.6 ve 3.0 büyüklüğünde iki sarsıntı kaydedilmiştir. Bu depremler, kıyı bölgelerinde hafif şekilde hissedilmiştir.
Antalya Körfezi'nde 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 05:51'de Akdeniz'de, Antalya Körfezi açıklarında 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremin derinliği 25.98 km olarak belirlenmiştir. Bu sarsıntı, Antalya'nın bazı bölgelerinde hafif şekilde hissedilmiştir.
İstanbul, Ankara ve İzmir'de Durum
20 Şubat 2025 tarihinde İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayda değer bir deprem meydana gelmemiştir. Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlar, gün içerisinde herhangi bir sarsıntı hissetmemiştir.
Güncel Deprem Bilgileri İçin Resmi Kaynakları Takip Edin
Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili en güncel ve doğru bilgilere ulaşmak için AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi web sitelerini düzenli olarak takip etmeniz önemlidir. Bu kaynaklar, anlık deprem verilerini paylaşarak halkı bilgilendirmektedir.