DSİ 1.273 Kamu Personeli Alımı Güncel Duyuru Bugün Yayımlandı DSİ 1.273 Kamu Personeli Alımı Güncel Duyuru Bugün Yayımlandı
BDDK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından MESLEK PERSONELİ GİRİŞ SINAVI İLANI açıklandı. Kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık, Bilişim ve Hukuk Alanları) ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları bünyesindeki Kurul İşleri ve Kararlar, İnsan Kaynakları, Eğitim, Mali İşler ve İdari İşler Müdürlüklerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere BDDK Uzman Yardımcısı tavanlarında meslek personeli alımı yapılacak. İşte tüm süreç ve şartlar.
Memur alımı başvuru genel koşulları nelerdir?
Türk vatandaşı olmak.
Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili suçlardan mahkum olmamak.
Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
Arşiv araştırması veya güvenlik soruşturmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak.
Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış
Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı) için 4 Eylül 2024 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.
Kamu personel alımı nitelikleri nelerdir?
25 Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı
50 Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık Alanı).
10 Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı).
25 Bankacılık Uzman Yardımcısı (Biltşim-1 Alanı).
15 Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-2 Alanı).
15 Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-3 Alanı).
10 Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-4 Alanı).
10 BDDK Uzman Yardımcısı.
BANKALAR YEMİNLİ MURAKIP YARDIMCISI Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrikelektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, istatistik, bilgisayar ve matematik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
BANKACILIK UZMAN YARDIMCISI (BANKACILIK ALANI) Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
BANKACILIK UZMAN YARDIMCISI (HUKUK ALANI) Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk bölümü veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.
BANKACILIK UZMAN YARDIMCISI (BİLİŞİM1 ALANI) Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Bilgisayar Mühendisliği bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakültelerin veya yüksekokulların bölümlerinden mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
BANKACILIK UZMAN YARDIMCISI (BİLİŞİM2 ALANI) Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Elektrik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakültelerin veya yüksekokulların bölümlerinden mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
BANKACILIK UZMAN YARDIMCISI (BİLİŞİM3 ALANI) Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Endüstri Mühendisliği bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakültelerin veya yüksekokulların bölümlerinden mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
BANKACILIK UZMAN YARDIMCISI (BİLİŞİM4 ALANI) Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Matematik Mühendisliği, Fizik, Matematik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakültelerin veya yüksekokulların bölümlerinden mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
BDDK UZMAN YARDIMCISI Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
Bölümlere göre farklı KPSS puan türlerinden 2023, 2024 KPSS'den 75 veya 80 puan şartları var.
BDDK memur alımı başvuruları
BDDK tarafından memur alımı için adaylar başvurularını 28 Ağustos ile 4 Eylül 2024 tarihleri arasında saat 23.59.59’a kadar e-Devlet üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştirecektir.
BDDK memur alımı kılavuzu.
Editör: Editör Melek