KSÜ’de Doğal Afetlerde Sağlık Hizmetleri Konuşuldu KSÜ’de Doğal Afetlerde Sağlık Hizmetleri Konuşuldu
Törende, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kevser Cırık ile birçok akademisyen ve öğrenci de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mesajı
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılın ülke ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi. Eğitim konusunun hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, “İlime, bilime verilen değer ne kadar büyükse bir ülkenin istikbali o kadar aydınlıktır. Bilgiyi üreten merkezler ise üniversitelerdir” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Türkiye'de üniversite sayısının 76'dan 208'e, öğrenci sayısının ise 2 milyon 7 milyonun üzerine çıktığını belirtti. Ayrıca, “Her ilimize bir üniversite kurduk, şu anda 81 vilayetimizde de bir üniversite var” dedi. Yükseköğrenim bütçesinin 2,4 milyar liradan 341 milyar liraya çıkarıldığını ve öğretim elemanı sayısının 185 bine ulaştığını aktaran Erdoğan, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında öğretim elemanı sayısında 8. sırada olduğunu da ekledi.
YÖK Başkanı Erol Özvar’ın Açıklamaları
Törende söz alan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin uluslararası üniversite sıralamalarındaki ilerlemesinin yükseköğretimde kalite ve rekabetçiliği teşvik eden yaklaşımlarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Özvar, YÖK'ün 2024-2028 stratejik planlaması çerçevesinde, araştırma üniversiteleri başta olmak üzere en az 2 üniversitenin ilk 200’e, 10 üniversitenin ilk 500’e ve 50 üniversitenin de ilk 1000’e girmesinin hedeflendiğini belirtti.
YÖK Üstün Başarı Ödülleri
Tören, "Bireysel", "Kurumsal", "Özel Alan" ve "Özel Ödül" kategorilerinde düzenlenen YÖK Üstün Başarı Ödülleri'nin sahiplerine takdim edilmesiyle sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülleri kazanan bilim insanları ve üniversitelere takdim etti.
Yeni akademik yılın tüm katılımcılara ve üniversitelere başarı getirmesi temennisiyle sona eren tören, yükseköğretim camiasının geleceği için önemli bir başlangıç olarak değerlendirildi.
Muhabir: YAVUZ NALBANTBAŞI