Nagihan Karadere: Türk Atletizminin Altın Kızı

Nagihan Karadere Kimdir?

Erken Yılları ve Sporla Tanışması

Nagihan Karadere, 27 Aralık 1984 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Cığcık köyünde dünyaya geldi. Türk kısa mesafe ve engelli koşucu, spor hayatına Fenerbahçe'de başladı ve sürat koşuları branşında büyük başarılara imza attı.

Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'ndan Altın ve Gümüş Madalyalar

Karadere'nin önemli başarılarından biri, 13-14 Eylül 2003 tarihlerinde Köstence'de düzenlenen Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda geldi. 400 metre branşında altın madalya kazanan Nagihan, aynı şampiyonada 4x400m bayrak yarışında gümüş madalya ve 4x100m bayrak yarışında bronz madalya kazanarak adını duyurdu.

Ünlüler çimde konser verdi Ünlüler çimde konser verdi

Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda Gümüş ve Bronz Madalyalar

Çin'in Shenzhen şehrinde düzenlenen 2011 Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda Nagihan Karadere, Türk milli takımının bir parçası olarak 4x400 metre bayrak yarışında gümüş madalya kazandı. Ayrıca, 400 metre engelli yarışında bronz madalya elde etti.

Olimpiyat Deneyimi ve Engelli Koşulardaki Haksız Diskalifiye

2012 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm 400 metre engelli seçmelerine katılan Karadere, hatalı çıkış yaparak yarış dışı bırakıldı. Londra Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan elemelerde 4. seride mücadele ettiği sırada erken çıkış nedeniyle hakem tarafından diskalifiye edildi.

Survivor Serüveni ve Kişisel HayatıNAGİHAN KARADERE KİMDİR? Kaç yaşında? Nereli? Mesleği ne? Survivor All Star  2022 - Son dakika Kim...

Nagihan Karadere, 7 Şubat 2016 tarihinde Tv8'de yayınlanmaya başlayan Survivor 2016 programında Ünlüler adına mücadele etti ve çeyrek finalde elenerek beşinci oldu. 2018'de programa tekrar katılarak ikinci sırayı elde etti. 2022'de ise altıncı sırada yer aldı.

Survivor 2022 Nagihan Karadere kimdir? - Magazin HaberleriÖzel hayatında Uğur Gökçe ile 2016 yılında evlenen Karadere, çiftin Ece Arven Gökçe adında bir kız çocuğu bulunmaktadır. Uğur Gökçe ile olan evliliği daha sonra boşanma ile son bulmuştur. Nagihan Karadere, başarıları ve sporcu kimliğiyle Türk atletizminin önemli isimlerinden biridir.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK