Törene Üst Düzey Katılım
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın ev sahipliği yaptığı törene, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu gibi önemli isimler katıldı.

Kahramanmaraş’tan Ödül Alan Usta: Hüseyin Denizdolduran
Ahilik kültürüne yaptığı katkılar ve mesleğine olan bağlılığıyla tanınan Kahramanmaraşlı kunduracı ustası Hüseyin Denizdolduran, meslekte 55. yılını tamamlaması sebebiyle Ahi Esnaf Beratı ile ödüllendirildi. Beratını, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat takdim etti.

Bakan Bolat, törende yaptığı konuşmada Ahiliğin Anadolu’nun ticari ve toplumsal hayatında köklü bir geleneğe sahip olduğunu belirterek, esnafların dürüstlük, dayanışma ve ahlak çerçevesinde hareket etmeye devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bolat, “Ahilik geleneğimiz, geçmişten günümüze esnaf ve sanatkârlarımızın temel taşı olmuştur. Bugün burada köklü bir kültürün temsilcilerini onurlandırmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ve Terziler Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, törende Kahramanmaraş’ı temsil eden isimler arasında yer aldı. Protokol üyeleri, Ahilik değerlerinin yaşatılması ve esnafların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Törende yapılan konuşmalarda, Ahilik kültürünün sadece bir esnaflık geleneği olmadığı, aynı zamanda toplumsal dayanışma, dürüstlük ve adalet anlayışının bir simgesi olduğu vurgulandı. Kahramanmaraşlı ustaların da içinde yer aldığı bu anlamlı organizasyon, Ahilik değerlerinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Katılımcılar, Ahilik kültürünü yaşatmaya yönelik bu tür etkinliklerin daha geniş kapsamlı olarak devam etmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.
Muhabir: Sefa Başer