Akseki'de Geri Dönüşümle Elektrik Üreten Otomat Yapıldı
Antalya'nın Akseki ilçesinde, sanayici Engin Girgin ve oğlu Samet Girgin, daha önce çeşitli geri dönüşüm projeleri gerçekleştirmişti. Son olarak, pet şişe atarak telefon şarjı yapabilen bir otomat tasarlandı. Bu proje, çevre bilincini artırırken, yenilikçi bir yaklaşım da sergiliyor.
Elektrik Sorununu Oğlu Çözdü
Projenin elektrik kısmında sorun yaşayan Engin Girgin, bu sorunu oğlu Samet'in yardımıyla çözdü. Oğul Samet Girgin, geçtiğimiz yıl güneş enerjisiyle çalışan bir araç yaparak, bu alandaki becerilerini geliştirmişti. Babasıyla birlikte, geri dönüşüm otomatının elektrik devresini tasarlayan Samet, projenin hayata geçmesini sağladı.
Geri Dönüşüm Otomatının Faydaları ve Kullanım Alanları
Gerçekleştirilen projede, pet şişe atıldığında telefon şarjı yapılabilen otomat, tamamen güneş enerjisiyle çalışıyor. Bu sayede hem enerji tasarrufu sağlanırken hem de çevre dostu bir teknoloji üretilmiş oldu. Samet Girgin, "Makinemiz dışarıdan enerji almadığı için güneş enerjisi ile tamamen sağlıklı bir şekilde çalışıyor" dedi.
Seri Üretime Geçmeyi Planlıyorlar
Girgin ailesi, bu projeyle başladıkları geri dönüşüm çalışmalarını geliştirmeyi hedefliyor. Seri üretime geçmeyi planladıklarını belirten Engin Girgin, "Günde iki makine üretmeyi ve bu otomatı yurtdışına ihraç etmeyi planlıyoruz" dedi.