Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Yeni Gıda Taklit İfşası
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesini güncelleyerek, İstanbul'da faaliyet gösteren Bereket Börek ve Pide'nin lahmacununda kalp eti tespit etti. Bu tür gıda manipülasyonlarına karşı duyarlılığı arttıran bakanlık, vatandaşları bilgilendirmek adına internet üzerinden düzenli güncellemeler yapıyor.
Son güncellenen listede, Bereket Börek ve Pide'nin lahmacununda kullanılan kalp eti, gıda güvenliği konusunda endişeleri artırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılmış gıda ürünlerini "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden duyuruyor.
Gıda Güvenliği İhlali: Bereket Börek'in Lahmacununda Kalp Eti Tespit Edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son yaptığı açıklama, gıda sektöründe güvenli olmayan uygulamaların önüne geçmeye yönelik önemli bir adım. İstanbul’daki Bereket Börek ve Pide'nin lahmacunlarında kalp eti kullanımı, tüketiciler için tehlike oluşturuyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Taklidi Ürünleri Açıkladı
Bakanlık, gıda sektöründeki sahteciliklerin önüne geçmek amacıyla, çeşitli ürünlerde yapılan taklitler ve tağşişleri kamuoyuna sundu. Lahmacun skandalı dikkat çeken örneklerden biri oldu.





