Daha sonra Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ve Kaymakam Tarık Buğra Seyhan ile bir araya gelen Özel, Pazarcık ilçesindeki Kullar Mezarlığı'nı da ziyaret ederek burada da kabirlere karanfil bırakıp dua etti. Özel, ardından Pazarcık Kültür Merkezi'nde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozdan’dan ilçeyle ilgili bilgiler aldı.
Özgür Özel, Nurhak’ta yaşadıklarını aktardığı konuşmasında, “Ben böyle günde siyaset yapacak değilim ama Nurhak'a bir ayrımcılık yapıldığını sağır sultan biliyor. Biz CHP’li belediyelerin ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin imkanlarıyla buraya bir dayanışmayla sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.
Ardından Elbistan ilçesine geçerek depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen mevlit programına katılan Özel, dua etti. Özel, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, herkesin hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.
Özel, deprem bakanlığı önerisini yineleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu: “Türkiye, her an olacak İstanbul depremine hazır değil. Buradakinden çok daha büyük kayıp olabileceği dile getiriliyor ama kulağımızın üzerine yatıyoruz. İzmir’de, Ege Denizi’nde sismik hareketlilik var. Yunanistan adaları boşaltıyor, biz bakıyoruz. Buradan Sayın Erdoğan’a bir kez daha sesleniyorum. Kendisiyle iki kez görüştüm. Dedim ki 'Türkiye'nin en iyisini deprem bakanı olarak ata. Hepimiz destekleyelim. Partili olmasın, en iyi yetişmiş, deprem uzmanı olsun. Altına tüm siyasi partilerden birer bakan yardımcı iste. Bakan, siyaset üstü olsun, bütün partiler elini taşın altına koysun. Güçlendirme ise güçlendirme, kentsel dönüşüm ise kentsel dönüşüm, yurt dışından kredi bulmaksa hep beraber bir seferberlik halinde Türkiye'yi depreme hazır hale getirelim.' Bugün de kendisinden hala yanıt bekliyoruz.”


