Tarsus’ta Bilim ve Teknoloji Şenliği Çocukları Coşturdu
Mersin’in Tarsus ilçesinde, Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi’nde düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Şenliği" çocukların büyük ilgisini gördü. Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için renkli ve eğlenceli bir bilim yolculuğuna dönüştü.
Başkan Ali Boltaç, Çocuklarla Deneyler Yaptı
Şenlikte Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, çocuklarla birlikte bilim deneyleri yaptı, bilim istasyonlarını gezerek onların heyecanına ortak oldu. Uzay çadırından bilim atölyelerine, astronot ve dinozor animatörlerinden çeşitli eğlenceli etkinliklere kadar birçok farklı deneyim sunan şenlik, çocuklara bilimle eğlenceli bir gün yaşattı.
Çocukların Bilim Merakı Artıyor
Etkinlikte, Başkan Boltaç bilime olan ilginin küçük yaşlardan itibaren başladığının önemine değindi. "Tarsus Belediyesi olarak bilim ve teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın keşfetmesini, öğrenmesini ve eğlenmesini sağlamak bizim için en büyük mutluluk" diyen Boltaç, bu tür etkinliklerin bilim ve teknolojiye olan ilgiyi arttıracağını vurguladı.
Şenlikte Keşif Dolu Anlar
Gün boyunca devam eden etkinliklerde, çocuklar uzayın derinliklerine yolculuk yapma fırsatı buldu ve bilimsel deneylerle keşifler gerçekleştirdi. Eğlenceli müzikler, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramlarıyla şenliğin coşkusu zirveye çıktı. Başkan Boltaç, çocuklarla birlikte keyifli bir gün geçirerek onların heyecanına ortak oldu.