Dulkadiroğlu ilçesi Menderes Mahallesi'nde  tatlı dükkanı işleten 58 yaşındaki Mehmet Dilken, 8 yıldır tatlı işletmeciliği yaparak geçimini sağlıyordu. Dilken, depremde işletmelerini kaybetmesine rağmen çadırlarda tatlı yapmaya devam etti ve  farklı bölgelere işletmeler kurarak hizmet vermeye devam etti.  


  Depreme kadar her şeyin çok iyi olduğunu ve bir çıkış trendi yakaladığını söyleyen Dilken,"7-8 yıldır tatlı işiyle uğraşıyorum. Bu işe hobi amaçlı başlamıştım. Şükürler olsun Kahramanmaraş'ta isim yaparak güzel tatlılar çıkardım.

KAFUM'da Edebiyat ve Sanat Dolu Bir Hafta Sonu KAFUM'da Edebiyat ve Sanat Dolu Bir Hafta Sonu

Ben tatlılarımda glikoz kullanmadığım için yaptığım tatlılar benimsendi " dedi. 
  Dilken, "Depremde şubelerimi kaybettim, 10 saat boyunca oğlum, gelinim, torunum ve ben enkazda kaldık. Daha sonra toparlandık ve tekrar işimize sarıldık. Tatlı yapmaya çadırlarda devam ettim. Çeşit çeşit tatlılar yapmaya başladık. Kıvrım tatlı, fıstıklı kıvrım, kapak tatlısı İzmir lokması gibi. Tabi ki bunun en zoru kabak tatlısı. 6 saat pişirme, 24 saat kireçte yatırma var. Bunların her aşaması hassasiyet istiyor. Her aşaması çok zor ama ben bu konuda iddialıyım. Ben bunu şekerle kaynattığım için glikozun damlası yok. Mükemmel  bir lezzet. Tamamen doğal. Dostlarımızda bizleri bu süreçte yalnız bırakmadı. Şuan satışımız ve işimiz çok iyi. Hatta yetiştiremiyoruz" ifadesini kullandı. 


        

Editör: ATİLLA ŞAKACI