Yurt İçi ve Sınır Ötesinde Mücadelede Son Durum! Yurt İçi ve Sınır Ötesinde Mücadelede Son Durum!
İki şef, sosyal medya üzerinden paylaştıkları eğlenceli videolarla bu yeni lezzeti tanıtarak büyük ilgi topladı. Ahtapot döner, hem görünümüyle hem de tadıyla Ankaralıların dikkatini çekmeyi başardı. Şehirdeki döner kültürüne taze bir soluk getiren bu yenilik, gastronomi meraklılarını heyecanlandırıyor!
Ankara'da deniz mahsulleri restoranı sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, menülerine ahtapot dönerini ekledi.
Restoranlarında Türk kültürüne ait yemekleri deniz ürünleri ile uyumlu hale getiren şef kardeşler, levrek şiş, simit levrek ve orkinos dönerinden sonra ahtapot döneri müşterilerin beğenisine sundu.
Ankara'da yeni lezzet trendi: Ahtapot döner! - 2
AHTAPOT DÖNER NASIL YAPILIYOR?
Ahtapotları önce kaynar suyun içinde beklettikten sonra döner tezgahında özel tereyağlı sosu ile hazırlayan Gezen kardeşler, yaptıkları denemeden başarılı sonuç aldı.
Ankara'da yeni lezzet trendi: Ahtapot döner! - 2
AHTAPOT DÖNER NASIL YAPILIYOR?
Ahtapotları önce kaynar suyun içinde beklettikten sonra döner tezgahında özel tereyağlı sosu ile hazırlayan Gezen kardeşler, yaptıkları denemeden başarılı sonuç aldı.
Ankara'da yeni lezzet trendi: Ahtapot döner! - 4
Kendi mesleklerinin yanı sıra sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını dile getiren Mehmet Şef konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sosyal medya ilk zamanlarda sadece yaptığımız yemeklerin sunum veya tadım kısımlarını kısa video olarak ya da fotoğraf olarak koyuyorduk.
Daha sonraları fotoğraflardan ziyade tadım videolarının daha çok izlendiğini, keşfete düştüğünü, etkileşim, yorum aldığını, takipçi getirdiğini farkettik. Bunun üzerine daha çok videolarla ilerlemeyi tercih ettik.
Sonra bunu geliştirip videoları, sadece tadım kısmıyla değil de giriş-gelişme-sonuç kısmıyla bir dakikaya sığdırarak yayınlamaya başladık."
Ankara'da yeni lezzet trendi: Ahtapot döner! - 5
PAYLAŞTIKLARI VİDEOLAR İLHAM OLDU
Paylaştıkları videolara gelen olumlu geri dönüşlerin kendileri için ilham kaynağı olduğunu dile getiren Mehmet Şef, bugünlere gelmesinde sosyal medyanın etkili olduğunu vurguladı.
Geçmiş zamanlarda döner işletmecisinde de çalıştıklarını belirten Mehmet Şef, "Haliyle dönerden de anlayan 2 ustayız." ifadelerini kullandı.
Sonrasında deniz ürünlerine geçtiğini ve önceki tarifleri deniz ürünleriyle birleştirme kararı aldıklarını belirten Mehmet Şef, "Balıktan künefe, balıktan Adana, balıktan lahmacun-pide gibi tariflerimiz de çok var. 'Sürekli daha ne yapabiliriz?' diye araştırıp bunu servis haline getirip müşterilerimize sunuyoruz ve bugüne kadar da çok güzel etkileşim ve tepkiler aldık." ifadelerini kullandı.
Ankara'da yeni lezzet trendi: Ahtapot döner! - 6
TADIMDAN SONRA ÇOK ŞAŞIRIYORLAR
Orkinostan balık döner yaptıklarını hatırlatan Mehmet Şef, bu yemeğin de oldukça sevildiğini ve müşterilerden olumlu dönüşler aldıklarını dile getirdi.
Müşterilerin bu tür yemekleri ilk duyduklarında çok şaşırdığını aktaran Mehmet Şef, "Balık, ahtapot döneri tezgahta gördüklerinde video çekip bunu sosyal medyada paylaşmak için heyecanlanıyorlar. Haliyle tatmak için de çok heyecanlanıyorlar; tattıktan sonra da çok şaşırıyorlar." şeklinde konuştu.
İlk defa ahtapot döner deneyen müşteriler ise dönerin tadını oldukça beğendi.
Kaynak: İHA