İzmir Kumrusu: Efsane Lezzetin Sırrı
İzmir Kumrusu Tarifi: Gelinim Mutfakta'dan
6 Mart Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta programında sergilenen İzmir kumrusu tarifi, izleyicilerin ilgisini çekti. Bu enfes lezzetin nasıl yapıldığını merak edenler için detaylar şöyle:
Malzemeler:
Ekmek İçin:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı susam
İç Malzeme:
- 10 dilim sucuk
- 10 adet sosis
- 10 dilim salam
- 10 dilim kaşar peyniri
- 10 adet salatalık turşusu
Mayonez İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
-
Ilık su, maya ve şekeri bir kapta karıştırın ve 5 dakika mayalanmaya bırakın.
-
Tuz, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yağlanmış bir kapta üzerini örterek 1 saat mayalayın.
-
Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgâha alıp uzunlamasına açın.
-
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini pekmezli suyla ıslatıp susam serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
-
Mayonez için yumurta, tuz ve limon suyunu bir kapta çırpın. Sıvı yağı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıvam alan mayonezi buzdolabına koyun.
-
İç malzeme için sucuk, sosis ve salamları tavada soteleyin. Ekmeklerin arasına soteleyip kaşar peyniri ve turşu ekleyin.
-
Mayonez ile servis ederek İzmir kumrusunun tadını çıkarın.
Bu basit ve enfes tarifle evinizde Gelinim Mutfakta'dan esinlenerek İzmir kumrusu yapabilir, sevdiklerinize lezzet dolu bir sürpriz yapabilirsiniz. Afiyet olsun!