Eski Sevgili Hediyeleri Açık Artırmaya Çıkarıldı Eski Sevgili Hediyeleri Açık Artırmaya Çıkarıldı

Bağışıklığı Güçlendiren Lezzetler

UNESCO gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran ve kelle paça, içerisindeki kuzu eti, kemik suyu, sarımsak ve baharatlar ile bağışıklık sistemini destekliyor. Özellikle soğuk algınlığına karşı etkili olan bu yemekler, sabahın erken saatlerinde ya da günün her saatinde tüketilebiliyor.

Geleneksel Şifa Deposu Beyran Ve Kelle Paça (7)


Doğal Antibiyotik: Beyran ve Kelle Paça

Kış aylarında vücudu ısıtan ve enerji veren bu şifalı yemekler, doğal antibiyotik özellikleriyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 8-10 saat boyunca özenle pişirilen beyran ve kelle paça, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların yanı sıra eklem ağrılarına da iyi geliyor.

Geleneksel Şifa Deposu Beyran Ve Kelle Paça (9)


“Kırık ve Çıkığa Bile Faydalı”

Beyran ve kelle paça ustası Mustafa Dertli, “Beyran ve kelle paça, kış hastalıklarına birebir şifa kaynağıdır. Gripten kırık ve çıkığa kadar birçok rahatsızlığa faydalıdır. Hem ısıtıyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor” diyerek bu lezzetlerin önemine vurgu yaptı.

Geleneksel Şifa Deposu Beyran Ve Kelle Paça (1)


Gaziantepliler İlaç Yerine Beyranı Tercih Ediyor

Gaziantepli vatandaşlardan Muhittin Fırat, “Soğuk algınlığı için beyran içiyorum, kendimi daha iyi hissediyorum. Bademciklerim şiştiğinde eşimle birlikte soluğu burada alıyoruz” ifadelerini kullandı. Zehra Korkmaz ise “Beyranın içindeki sarımsak doğal bir antibiyotik etkisi yapıyor. Biz Gaziantepliler ilaç yerine beyran içmeyi tercih ediyoruz” dedi.

Geleneksel Şifa Deposu Beyran Ve Kelle Paça (10)


Emeği ve Zahmeti Büyük

Beyran ve kelle paçanın yapım sürecine dikkat çeken ustalar, bu yemeklerin hazırlanmasının büyük özen gerektirdiğini belirtti. Kemik suyu, pirinç, kuzu eti ve baharatlarla hazırlanan bu lezzetler, sofralarda hem şifa hem de lezzet sunuyor.

Geleneksel Şifa Deposu Beyran Ve Kelle Paça (11)


Kaynak: İHA