Reştiyye Eriştesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
-
4 su bardağı un
-
120 gram tulum peyniri
-
150 gram tereyağı
-
120 gram ceviz içi
-
6 adet yumurta
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
-
Kırmızı pul biber
-
Yarım demet maydanoz
-
2 çay kaşığı tuz
-
6 su bardağı su
Geleneksel Reştiyye Eriştesi Nasıl Yapılır?
Reştiyye eriştesi yapımına başlamadan önce, ilk adım olarak un, yumurta ve tuzu bir araya getirerek hamur yoğrulmalıdır. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra üzerini örtüp bir süre dinlendirmelisiniz. Dinlendirdiğiniz hamuru açın ve erişte şekli vererek kesin.
Erişteleri haşlamak için geniş bir tencereye su, yağ ve tuz ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra erişteleri içine atın ve haşlanmalarını sağlayın. Erişteler haşlandıktan sonra süzün.
Bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber, ceviz içi ve doğranmış maydanoz ekleyin. Karışımı eriştelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin. Son olarak, üzerine tulum peynirini ufalayarak serpiştirebilirsiniz. Geleneksel Reştiyye Eriştesi hazır! Deneyenlere afiyet olsun.