Tarihi Münver Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Tatlı muhallebisi için:
-
1 litre süt
-
2 çorba kaşığı un
-
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
-
1 çay bardağı toz şeker
-
Vanilya
-
1 paket kremşanti
Şerbeti için:
-
2 su bardağı toz şeker
-
1,5 su bardağı su
-
Çeyrek limon
Keki için:
-
3 adet yumurta
-
1 su bardağı toz şeker
-
1 su bardağı sıvı yağ
-
1 su bardağı Hindistan cevizi
-
1 su bardağı ceviz
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
-
1 su bardağı galeta unu
Üzeri için:
-
Ceviz
-
Fındık
-
Hindistan cevizi
Tarihi Münver Tatlısı Yapılışı
1. Muhallebi Hazırlığı
Öncelikle, tatlınızın muhallebisini hazırlayın. Süt, un, nişasta, toz şeker gibi malzemeleri bir tencereye ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak, kremşantiyi ekleyin ve güzelce çırpın. Üzerine streç film geçirip soğuması için bir kenara bırakın.
2. Şerbetin Hazırlanması
Şerbeti hazırlamak için, su, şeker ve limonu bir tencereye alıp kaynatın. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon sıkın ve biraz daha kaynatın. Ardından, şerbeti soğumaya bırakın.
3. Kekin Hazırlığı
Keki için, yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Ardından, sıvı yağ, Hindistan cevizi, ceviz, vanilya, kabartma tozu ve galeta ununu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını, tereyağı ile yağladığınız güveç kaplarına paylaştırın. Güveç kaplarını, su dolu bir fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
4. Tatlının Birleştirilmesi ve Servis
Tatlınız piştikten sonra, sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün. Ardından, hazırladığınız muhallebiyi tatlının üstüne ekleyin. Üzerini ceviz, fındık ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyetle yiyebileceğiniz Tarihi Münver Tatlısı, Gelinim Mutfakta programındaki final gününde, izleyenlere harika bir tatlı tarifi sunmuş oldu.