Toplantıya Katılım Yoğun Oldu

Etkinliğe, Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, akademisyenler, sektör temsilcileri, okul danışman öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından, sektör temsilcileri, akademisyenler ve üniversite kulüp başkanlarıyla GençTek Sektör eşleşmeleri gerçekleştirildi.

Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (12)Bakan Yardımcısı Macit’ten Vurgulu Mesaj

Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit, etkinlikte yaptığı konuşmasında, "Robotik ve teknoloji alanındaki gelişmelerin, gençlerimizin geleceğini şekillendirmede kritik bir rol oynadığını" ifade etti. Macit, bu tür etkinliklerin öğrencilerin yenilikçi düşünme becerilerini geliştirdiğini ve sektörler arası iş birliğini güçlendirdiğini belirtti.

Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (11)Öğrencilerden Robot Yarışması Sunumları

Toplantının devamında, öğrenciler tarafından “Robot Yarışma Kategorileri” konulu sunumlar yapıldı. Bu sunumlar, katılımcılara robotik teknolojileri hakkında kapsamlı bilgi sunarken, öğrencilerin yaratıcılıklarını da ortaya koydu. Etkinlik, katılımcılar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen “Çizgi İzleyen Mini Turnuva” ile sona erdi.

Bakan Tekin "Tasavvufi Hayat" sergisinin açılış törenine katıldı Bakan Tekin "Tasavvufi Hayat" sergisinin açılış törenine katıldı

Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (9)GençTek Nedir?

GençTek, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir girişim olarak, öğrencilere teknoloji ve robotik alanlarında yetkinlik kazandırmayı, sektörle olan bağlarını güçlendirmeyi ve yenilikçi projeler geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen bu toplantı, gençlerin robotik alanındaki potansiyelini ortaya koyarak bölgesel farkındalığı artırmayı hedefledi.

Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (10)Etkinlik, Öğrenciler ve Sektör Temsilcileri İçin Verimli Bir Platform Sağladı

Robotik temalı GençTek Kahramanmaraş Toplantısı, öğrencilerin ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdiği önemli bir platform sundu. Ayrıca, etkinlik, katılımcılar arasında güçlü bir bağ kurulmasına ve bilgi alışverişine olanak tanıdı. Çizgi İzleyen Mini Turnuva ise etkinliğe renk katarken, katılımcıların heyecanını arttırdı.Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (8)Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (7)Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (6)Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (5)Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (4)Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (3)Gençtek Kahramanmaraş’ta Teknoloji Ile Buluştu (2)

Muhabir: YAVUZ NALBANTBAŞI