Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Adana'da düzenlenen 8. Uluslararası Lezzet Festivali'nde şehrin zengin mutfak kültürünü tanıttı.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın gastronomi alanında Türkiye'de bir marka değeri olduğunu söyleyerek, “Adana, Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir,...
Gastronomi şehri Gaziantep'in vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul doğal şire, kurutmalık ve baharat çeşitleri tezgahlardaki yerini aldı.
Gastronomi şehri Gaziantep'in meşhur tescilli lezzetlerinden olan, içinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, sonbaharın...
Gastronomi kenti Gaziantep'te fıstık hasatları devam ederken bir taraftan da toplanan “kırmızı ben” fıstıklar güneşin altına serilerek kurutulmaya başlandı.
Gaziantep'te son yılların en yüksek rekoltesinin elde edildiği Antep fıstığında hasat devam ederken kavlatma tesisleri ise sezonun en yoğun ve...
Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus programı çerçevesinde, Bahamalar'ın başkenti Nassau'daki University...
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) beslenme ve diyetetik alanında önemli bir adım daha atarak, Beslenme İlkeleri Laboratuvarı ve Besin Kimyası Laboratuvarı'nı hizmete...
Kahramanmaraş’ta ‘Üreten Yöre Üreten Türkiye’ projesi ile şehrin gastronomisi tanıtılırken aynı zamanda üretici ile pazarlayıcı kesim bir arada buluştu.
Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri için ceket giyme töreni düzenlendi.