Türkiye'de limonun başkenti olarak bilinen ve sezonda 1 milyon tondan fazla üretim gerçekleştirilen Mersin'in Erdemli ilçesinde hasat başladı.
Adana'da hasadı devam eden mayer cinsi limon, bahçede 8-10 liradan alıcı bulurken, market ve pazarlarda 15-25 liradan satılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te fıstık hasatları devam ederken bir taraftan da toplanan “kırmızı ben” fıstıklar güneşin altına serilerek kurutulmaya başlandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teşvik ve destekleriyle üreticilere alternatif ürün olarak sunulan aronya meyvesinin hasadı düzenlenen hasat şenliği ile başladı.
Antalya'nın Akseki ve İbradı ilçelerinde pekmez kazanları kaynamaya başladı. Pekmez yapımının Antalya'daki güçlü geleneksel kökleri, sadece ekonomik değil, aynı zamanda...
Türkiye'nin soya ihtiyacının 3'te 2'sini karşılayan Adana'da hasat başladı. Soyadan ülke genelinde 150 bin ton rekolte bekleniyor.
Türkiye'nin yer fıstığı ekimi, işleme ve pazarlanmasının yüzde 90'ının yapıldığı Osmaniye'de yer fıstığı hasadına başlandı.
Çiftçiler, nar hasadına yönelik son hazırlıklarını tamamlayarak bu verimli dönemi heyecanla bekliyor. Hasat zamanı yaklaşırken, çiftçiler tarlalarında yoğun bir çalışma...
Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın içerisinde yer aldığı Doğu Akdeniz bölgesinde hasat sezonu başlayan ve 650 bin ton civarında...
Çiftçilere yönelik tarımsal üretim desteğine devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere alternatif gelir kapıları oluşturmak adına bölgeye özgü fide ve...
Hatay’da hasadı yapılan acı biber, depremzede tarım işçilerine zor anlar yaşatıyor.