Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Hukuk Fakültesinin kurulması için çalışmalara başlandı geçtiğimiz hafta!
Bu konu daha önce Prof. Dr. Atilla Özer ve Kahramanmaraş’lı hukuk profesörleri ilimize gelerek hukuk fakültesi, kurulması için eski Rektör Niyazi Can’la bir araya gelmişlerdi! Aradan bir süre geçtikten sonra bu kez Prof. Dr. Faruk Eren, Kahramanmaraş eğitim Vakfı genel başkanı Mahmut Bayazıt, Av. Abdülkadir Bayazıt, Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Burak Muhammet Gül ve Zeynep Arıkan’la bir araya geldiler. KSÜ ev sahipliliğinde yapılan toplantı da KSÜ Rektörü Alptekin Yasım’dan üniversiteye hukuk fakültesinin kurulması için destek istediler.
Rektör Alptekin, Yasım’a Hukuk fakültesinin Kahramanmaraş’ın ihtiyacı olduğunu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bu alanda hazır olduğunu, iyi yetişmiş öğrencileri mezun etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Zaman, zaman Kahramanmaraşlı hukuk profesörleri ilimize gelerek Fakültenin kurulması için girişimlerde bulunurlar.
Prof. Dr. Atilla Özer’in son gelişinde: Buraya hukuk fakültesi kuralım. Belli süre hiç ücret almadan hocalık yapalım demişti!
Elbette hukuk fakültesinin kurulması Üniversiteye ve ilimize zenginlik katacaktır.
Daha önceki teşebbüsler sonucunda YÖK’e müracaat etmişlerse eğer, bu kadar zaman içerisinde, YÖK olumlu kararını vermiş olabilir… Bu konuda KSÜ rektöründen bir ses çıkmadı. Bu konunun güncellenmesi için rektör Alptekin Yasım’ın yazılı basın ve sosyal medya ile bir araya gelerek bilgi vermesini bekliyoruz.
Hukuk fakülteleri, misyonu ve vizyonu itibariyle, giderek gelişmekte ve artmakta olan toplumsal ihtiyaçları göz önünde bulundurarak geleceğin adaletli, yüksek, bilgi, birikim ve özgüven sahibi hukukçuları yetiştirmeyi hedefleyen fakültelerdir. Fakültelerin mezunları göründüğü gibi yalnız avukat olmuyor. Mezunların zaman içerisinde Hâkim, Savcı, Vali, Kaymakam, Büyükelçi,vb. Devletin ve özel sektörün birçok kademesinde önemli görevler üstlendiklerini göz ardı edemeyiz.
Hukuk fakültelerini yeni nesil gençlerin bir kısmı siyasi partilerde önemli görevler üstlenmekte. TBMM de başta olmak üzere tüm siyasi partilerin çoğunda hukukçular ağırlık kazanmaktadır. Hukukçu milletvekillerinin sayısı oldukça fazla. İllaki her hukuk fakültesini bitiren Avukat olacak diye bir kural yok.
KSÜ, hukuk fakültesi kurulması fikri oldukça eski. Sonuç olarak günümüze kadar hep sözde kaldı. Sonuç alınamadı. İddialı konuşmalardan sonra düşünce rafa kalktı. Bu son gelişmelerde sonuç verir diye düşünebiliriz.
Bu sütunlarda yazmıştık. Her Maraşlının kırmızı çizgisi; Vatan, bayrak, Ezan ve namustur. Bunların içerisinde olmadığı hiçbir konuyu gündemde tutmaz ve ilgilenmez. İlimize hukuk fakültesinin kurulup kurulmamasına da yine ilgi duymaz.
Yazılı basın ve sosyal medya bunun için vardır. Bu görevin takipçisi olmakta bizlere düşmektedir.