İşitme Engelli Kadınlar Ramazan’da Mukabeleyi İşaret Diliyle Sürdürüyor
Gaziantep'te, Ramazan ayında işitme engelli kadın kursiyerler, geleneksel mukabeleyi işaret diliyle devam ettiriyor. Gaziantep İl Müftülüğü tarafından organize edilen İşitme Engelliler Kur'an-ı Kerim Kursu'nda eğitim gören 15 kadın, bu Ramazan’da sessiz dünyalarında Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor ve mukabele geleneğini işaret diliyle sürdürüyor.
Sessiz Dünyada Mukabele Geleneği
Ulu Cami’de düzenlenen özel Kur’an-ı Kerim kursuna katılan işitme engelli kadınlar, işaret diliyle Kur’an’ı öğrenerek Ramazan ayında mukabeleyi takip ediyor. Kurs eğitmeni Kifayet Ateş tarafından verilen dersler sayesinde, bu kadınlar her gün belirlenen cüz sayısını okuyarak Kur'an-ı Kerim’i hatmetmeyi hedefliyor. Ayrıca, mukabele ile birlikte tefsir dersleri de alarak Ramazan ayını dolu dolu geçiriyorlar.
Ramazan’a Farklı Bir Dokunuş: İşaret Diliyle Mukabele
Eğitmen Kifayet Ateş, 2016 yılından bu yana işitme engelli kadınlara Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini belirterek, "Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da mukabeleyi işaret diliyle yapıyoruz. Kursiyerlerimizle birlikte her gün bir cüz okuyor ve ardından Kur'an-ı Kerim’in tefsirini anlatıyoruz. Bu şekilde hem Kur'an-ı Kerim’i öğreniyorlar hem de mukabele geleneğini yerine getiriyorlar" dedi.
Kursiyerler Memnun ve Mutlu
İşitme engelli kursiyerler, işaret diliyle mukabele yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve Ramazan ayını bu şekilde geçirdikleri için büyük bir huzur bulduklarını ifade ettiler. Sessiz bir şekilde mukabele yapmanın, Ramazan’ın manevi atmosferini daha da derinleştirdiğini belirttiler.
Benzer içeriklere ulaşmak için tıkla! En güncel Kahramanmaraş haberleri ve Maraş haberleri burada!