Anadolu Sigorta, İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle bu yıl da İTÜ Çekirdek girişimcilerine desteğini sürdürüyor. İş birliği kapsamında şirket tarafından girişimcilere mentorluk verilecek ve İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması ‘Big Bang Startup Challenge’da girişimci ekiplere nakdi ödül desteğinde bulunulacak.

Dijital sigortacılığa yaptığı yatırımlar ve inovatif uygulamalarıyla sigorta sektöründe öncü rolünü üstlenen Anadolu Sigorta, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiği iş birliği ile İTÜ Çekirdek’te teknoloji tabanlı fikirlere destek vermeye devam ediyor. İş birliği kapsamında girişimcilere mentorluk verecek olan Anadolu Sigorta, her yıl Kasım ayında düzenlenen İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang Startup Challenge etkinliğinde de girişimcilere nakdi ödül desteğinde bulunacak.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, Anadolu Sigorta ile devam eden iş birlikleri ile ilgili olarak şunları söyledi; “Sigorta sektöründe yaşanan dijital dönüşüme, İTÜ Çekirdek’te yürütülen projeler ile tanıklık eden ve bu dönüşümü destekleyen bir kurum olarak, Anadolu Sigorta ile yürüttüğümüz iş birliğini çok önemsiyoruz.

Geçtiğimiz yıl bu iş birliği sayesinde birçok girişime fayda sağlandı. Bu yıl da kendi alanında yürüttüğü çözümlerle birçok ilke adım atan Anadolu Sigorta ve girişimcilerimizi buluşturarak birçok ürün ve hizmetin hayat bulacağına inanıyoruz. Dünyadaki üniversite kuluçka merkezleri arasında 3. sırada bulunan İTÜ Çekirdek ile sektörlerin inovasyon potansiyelini yepyeni girişimlerle daha da ileriye taşımayı hedefliyor, sektörlerinde fark yaratmak isteyen kurumsal firmaları, girişimcilere destek vererek sektörlerini yeniden keşfetmeye davet ediyoruz.”

Sigorta sektöründeki yeni girişimlerle yakından ilgilendiklerini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Sigorta sektörüne yönelik teknolojileri tanımlayan insurtech dünya çapında yaygınlaşırken, ülkemizde de bu konudaki girişimler ve yapılan yatırımlarla bir ekosistem oluşmaya başladı. Biz de bu doğrultuda, bu ekosisteme ciddi destekler veriyoruz. İTÜ ARI Teknokent ile geçen senenin ardından bu sene de imzaladığımız protokol bunun bir parçası.

Anadolu Sigorta olarak İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang Startup Challenge’da girişimcilere ödül vereceğiz. Protokolümüz çerçevesinde girişimcilere mentörlük desteği de sunacağız” dedi.

Dijital dünyadaki gelişmelerin her sektörde olduğu gibi sigorta sektörünü de değişime zorladığını belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez ise şöyle konuştu: “Anadolu Sigorta olarak dijitalleşmeye ciddi bir kaynak ayırmış durumdayız. İnsan kaynaklarımızın ve bütçemizin önemli bir kısmı, teknoloji ile ilgili faaliyetlerimize tahsis edilmiş durumda. Bu kaynağımız ve yıllara dayanan tecrübemiz, start up’ların çevikliğiyle birleşince ortaya çok güzel işler çıkıyor. Bu kapsamda yeni iş fikirlerini desteklemek öncelikli başlıklarımız arasında yer almaya devam edecek.”

Anadolu Sigorta desteğiyle İTÜ Çekirdek girişimcisi ve Big Bang 2019’da olmak isteyenler için başvurular 16 Ağustos’a kadar sürecek. Diğer alanlarla birlikte sigorta alanında da teknolojiye dayalı ürün ve hizmetlere dönüşebilir projesi olan her yaştan girişimci, İTÜ Çekirdek’te yerini almak için www.itucekirdek.com internet sitesi üzerinden başvurusunu gerçekleştirebiliy

“Birlikte İleriye” düsturu ile bünyesindeki 300’den fazla teknoloji firması, 7 binden fazla çalışanı ve yılda 600’ü aşkın kapsamlı Ar-Ge projesi üreten yapısıyla Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artırmayı hedefleyen İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’nin lider girişimcilik ve inovasyon üssüdür. İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde faaliyetlerini yürüten İTÜ ARI Teknokent, 10 binasında 148’i patentli toplamda 2 bin 500’ün üzerinde başarılı Ar-Ge projesine imza atarak ülke ekonomisi için değer üretmeye devam etmektedir. İTÜ ARI Teknokent ayrıca “start-up”larıyla Dünya’nın en iyi üçüncü üniversite kuluçka merkezi olarak gösterilen İTÜ Çekirdek, Türkiye’nin ilk “scale-up” girişimcilik merkezi İTÜ Magnet ve teknoloji firmalarının ihracat kapılarını açan Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı ile girişimcilik alanında dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline gelmiştir.