Kötü Kan 1. Bölüm İzle Full HD NOW TV Kötü Kan birinci bölüm tek parça izle Kötü Kan 1. Bölüm İzle Full HD NOW TV Kötü Kan birinci bölüm tek parça izle
Malzemeler:
  • 2 kg kabak (soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 3,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Fındık içi (isteğe bağlı)
  • Karanfil (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
  1. Kabakları yıkayıp soyduktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilemeniz.
  2. Geniş bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  3. Kabakların üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 saat pişirin.
  5. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan kabakların suyunu süzün.
  7. Bir tencereye kabakları, şerbetini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  8. Kısık ateşte 20-30 dakika daha pişirin.
  9. Şerbet kıvam aldığında ocaktan alın.
  10. Dilerseniz fındık içi ve karanfil ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktaları:
  • Kabakları dilimlerken çok ince dilimlememeye özen gösterin. Aksi takdirde kabaklar pişerken dağılabilir.
  • Şerbet hazırlarken fazla su eklemeyin. Şerbet kıvam aldığında ocaktan almanız önemlidir.
  • Kabak tatlısını soğuk olarak servis edin.
  • Kabak tatlısını buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Kabak tatlısını dondurarak da saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bu tarifi denedikten sonra yorumlarınızı ve püf noktalarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Editör: ATİLLA ŞAKACI