Döngel Mağarası
Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun 50'nci kilometresinde yer alan ve araba ile 50 dakikada ulaşılan Döngel, üst üste ve birbirine bağlı üç mağaradan oluşmaktadır ve bu bölgedeki en önemli mağaralardan biridir. Kahramanmaraş topraklarında ilk yerleşim İ.Ö 40.000-10.000 Paleolitik Dönem'de bu mağaralarda başlamıştır. Mağaranın tabandan tavana kadar olan yüksekliği 102 metredir. Mağaranın etekleri ceviz ve çınar ağaçları ile kaplı, yemyeşil bir dinlenme ve piknik alanıdır.
Kahramanmaraş Kalesi
Şehrin tam merkezinde yer alan kale, güney tarafı sivri ve yüksek, kuzey tarafı hafif meyilli bir tepe üzerinde kurulmuştur. Üzerinde yapılan çalışmalarda Geç Hititler Dönemi'ne ait pek çok tarihî eser bulunmuş olup Evliya Çelebi tarafından 17'nci yüzyılda kale kapısında yer aldığı belirtilen Maraş Aslanı da bu eserlerden biridir. Geç Hititler zamanında yapılan Kahramanmaraş Kalesi, daha sonraları yöreye hâkim olan Asur, Med, Pers, Kapadokya Krallığı, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinde çeşitli tamir ve ilaveler yapılarak günümüze kadar gelmiştir. Kare planlı burcun dış duvarları kesme taş, iç duvarları ise moloz taştır. Diktörtgen planlı olup, ortalama 1,70 metre kalınlığında surlarla çevrilmiştir.
Germanicia Antik Kenti
Maraş, M.Ö. 64’te Romalıların eline geçmiş ve Roma İmparatoru Gaisus Caesar Agustus Germanicus’un adı şehre verilerek “Kaiseria Germanicia” olarak adlandırılmıştır. Dulkadiroğlu İlçesi Karamaraş Mevkii'nde yer alan, 2007 yılı Ağustos ayında yapılan kaçak kazı ihbarı neticesinde başlatılan çalışmalarla ortaya çıkarılan Germanicia Antik Kenti taban mozaikleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Çağın Latince, Grekçe ve Arapça kaynaklarından anlaşıldığına göre Germanicia Mozaikleri, Geç Roma ve Erken Bizans Dönemine aittir.
Mozaikler, bu dönemde şehirde yaşanan siyasi, sosyal, kültürel ve iktisadi durumunu da yansıtmaktadır. Mozaik tabakalarındaki tessare çokluğu aynı zamanda motiflere ince detayların verilmesini sağlamıştır. Mozaiklerdeki tasvirlerde bitkisel ve geometrik motifler, günlük hayattan seçilmiş betimlemeler ve dönemin mimari yapısını gösteren kompozisyonlar yer almaktadır. Germanicia Mozaikleri özenli işçilikleri, tasvirlerdeki desenleri, konu ve ikonografi çeşitliliği ile kendine özgü bir karakter taşımaktadır.
Yeşilgöz
Buz gibi suyu ve eşsiz manzarası, çınarlar ve salkım söğütleri ile eşsiz bir görünüm arz etmektedir
Tarihi Maraş Çarşıları
Kahramanmaraş; Kapalı Çarşı, Saraçhane, Bakırcılar, Semerciler, Mazmanlar, Kazzazlar, Demirciler Çarşısı ve bu çarşılar etrafında toplanmış geleneksel el sanatları alanında hizmet veren çok sayıda atölye ve dükkânla Türkiye'de geleneksel el sanatlarının en yoğun şekilde icra edildiği merkezlerden biri konumundadır. Sim sırma işlemeciliği, bakırcılık, köşkerlik, keçecilik, külekçilik, ahşap oymacılığı, saraçlık, semercilik, bıçakçılık, kuyumculuk, demircilik, gibi geleneksel el sanatlarının birçok çeşidinin doğal ortamında sergilendiği, temelleri Dulkadiroğulları dönemine dayanan tarihî çarşılar hâlâ ayakta olmakla birlikte ekonomik açıdan canlılığını korumaktadır.
Başkonuş Yaylası
Başkonuş Yaylası Kahramanmaraş ili Onikişubat İlçesi’nin kuzeybatısında yer almaktadır. Ortalama yükselti 1300 metredir. Ormanla kaplı dik yamaçların çevrelediği geniş düzlüğü ile kamp, festival, şenlik vb. çeşitli aktiviteler düzenlenmesine imkan sağlayan bir yapıya sahiptir. Kuzeyinde halk ormanı bulunan Başkonuş Mesire Yeri, güneyde 1780m yükseltide Başkonuş Dağı zirvesi ve doğuda Başkonuş sırtları ile çevrilidir. Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun 30. kilometresinde bulunan Andırın yol ayrımından itibaren çift şeritli asfalt yol takip edilerek 25 km sonra ulaşılan mesire yeri, il merkezine 55 km dir. Başkonuş Mesire Yeri 1995 yılında B tipi orman içi dinlenme yeri olarak tescil edilmiş, 2006 yılında A tipi mesire yeri statüsüne alınmıştır. 2007 yılında Başkonuş Mesire Yeri alanı 10 hektardan 16 hektara çıkarılmıştır.
Bölge özellikle yaz aylarında lokal serin iklim özelliğine sahiptir. Bölgede yüksekliğe bağlı olarak kermes meşesi, tespih çalısı, dağ çileği, menengiç, sumak, kızılçam, toros karaçamı, lübnan sediri, doğu kayını, gürgen yapraklı kayacık, kızılağaç ,göknar ve toros sediri yaygın olarak bulunmaktadır. Bitki türleri arasında sümbül, lale, ters lale ,kar çiçeği ,dağ sümbülü, patlak çiçeği ve siklamenler yaygındır. Orman yürüyüşlerinde geyik gurupları ile karşılaşma ihtimali çok yüksektir.
Başkonuş Yaylası sınırları içinde kır lokantası, bungalov orman evleri, spor alanları, çadır kamp alanı, karavan kamp alanı, piknik alanları, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları bulunmaktadır.
Tekir Vadisi
Tekir Vadisi doğal kaynak bütünlüğü olan bir alandır. Yayla Turizmi, iklim kürleri, çiftlik turizmi, doğa yürüyüşleri ve mola merkezi olarak değerlendirilebilir.
Yedikuyular Kayak Merkezi - Kahramanmaraş
Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesi Yedikuyular mevkisinde bulunan kayak merkezi; Kahramanmaraş kent merkezine 15 dakika (20 km) mesafededir. Kış sporlarıyla ilgilenenler için kayak, kızak, snowboard, doğa yürüyüşü, kar motoru gibi seçenekler sunmaktadır. Yedikuyular Kayak Merkezi'nde restoran, kafe ve sosyal tesisler sayesinde diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.