Ceyhan Köprüsü’nün Restorasyonu Devam Ediyor
Fırat Görgel, 14. yüzyılda Dulkadiroğlu Beyliği döneminde inşa edildiği tahmin edilen 155 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde yapılan restorasyon çalışmalarının, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti. Aynı zamanda, Türkoğlu ilçesindeki tarihi Dalyan Köprüsü’nde de restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Görgel, her iki köprünün restorasyonunun toplam maliyetinin 150 milyon TL civarında olduğunu vurguladı.
"Hassas İşçilikle Çalışmalar Sürüyor"
Başkan Görgel, bu tarihi köprülerin restorasyonunun çok hassas işçilik gerektirdiğini ve işçilerin titizlikle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. "2025 yılında tamamlanmasını hedeflediğimiz bu restorasyon çalışmalarıyla, hem Ceyhan hem de Dalyan köprülerini Kahramanmaraş’a ve ülke turizmine yeniden kazandıracağız" dedi.
6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta birçok tarihi yapının büyük hasar gördüğünü hatırlatan Fırat Görgel, bu yapıların restorasyonlarının da hızla devam ettiğini söyledi.
Ulucami’deki restorasyon çalışmalarının başladığını ve caminin en kısa sürede ibadete açılmasının planlandığını ifade eden Görgel, Tarihi Maraş Kalesi’ndeki projenin de son halini aldığını ve kısa süre içinde çalışmalara başlanacağını duyurdu.
Tarihi Kapalı Çarşı projesinin tamamlanarak kurula sunulduğunu belirten Görgel, birkaç ay içinde kurul onayının alınmasının ardından Çevre Şehircilik Bakanlığı ile birlikte restorasyon çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Ayrıca, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin de Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle inşa edileceğini ve birkaç hafta içinde inşaat çalışmalarına başlanacağını müjdeledi.
Deprem sonrasında neredeyse tamamı yıkılan tarihi konaklar için de beş yıl sürecinde peyderpey restorasyonların tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu yeniden canlandıracak projeler üzerinde kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.