- 1 kilo kuzu bonfile (Jülyen doğrama)
- 100 gr kuyruk yağı
- 3 adet yeşil sivri biber
- 3 adet kapya biber
- 8-10 adet arpacık soğan
- 8-10 adet chery domates
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kiremit tepsi
YANINDA GARNİTÜR OLARAK
- 20-25 diş sarımsak
- Toz biber
- Zeytinyağı
- Tuz
-
Kahramanmaraş a özel bir tava türü olan yöresel yemeğimiz Eli Böğründe Tarifi
- Etimizi uygun bir karıştırma kabına alıp zeytinyağı, pul biber, kekik, karabiber ve tuz ile iyice karıştıralım ve yarım saat dinlendirelim.
- Yeşil biber ve kapya biberleri jülyen doğrayalım. Domatesleri de küp küp doğrayalım. arpacık soğanlarıda soyarak hazırlayalım.
- Kiremit tava nın ortasına dinlenen etimizi yerleştirelim.
- Kenarlarına sıra ile yeşil biber, kapya biber, domates ve soğanları dizelim. Tepsi dolduktan sonra kenardaki sebzelerin üzerine biraz tuz ve sıvı yağ gezdirelim.
- Tepsinin üzerine ince ince doğradığımız kuyruk yağından aralıklı olarak koyalım. (Tercih etmeyenler koymayabilir fakat çok lezzet veriyor)(Ben tercihen 2 adet te küçük patates koydum garnitür olarak ama normalde koyulmuyor)
- Ayrı bir küçük kiremit te sarımsakları sıvı yağ, tuz ve toz biber ile harmanlayalım.200 -220 derece fırında 30-40 dk pişirelim.
- Afiyet olsun
Editör: ATİLLA ŞAKACI