Türk Gayrimenkul Sektöründe Tarihi Ortaklık Türk Gayrimenkul Sektöründe Tarihi Ortaklık
Kahramanmaraş'ta E-İhracat Zirvesi
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle kentte bir otelde "E-İhracat Zirvesi" düzenlendi. Toplantıda, Hasan Önal girişimcilere e-ihracatın önemi ve gelecekteki hedefleri hakkında bilgiler verdi.
Kahramanmaraşlı Girişimcilere E İhracat Desteği Devlet Teşvikleri Artıyor (2)E-İhracatta Hızlı Büyümeye Devam
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Önal, Türkiye'nin e-ihracatta son yıllarda büyük bir ivme kazandığını belirterek, "2022'de 2 milyar dolar olan e-ihracat hacmimiz, 2023'te 5 milyar dolara, 2024'te ise 6,4 milyar dolara yaklaştı" dedi.
Kahramanmaraşlı Girişimcilere E İhracat Desteği Devlet Teşvikleri Artıyor (6)2029'da Hedef Geleneksel İhracattan %10 Pay
Hasan Önal, Ticaret Bakanlığı'nın 2025 hedefinin 8 milyar dolar olduğunu ancak döviz kurları nedeniyle bu hedefte bazı güncellemeler yapılmasının gerekebileceğini belirtti. Önal, "2028 yılında geleneksel ihracatta e-ihracatın payını %10'a çıkarmayı hedefliyoruz. 2029 yılının başında bu rakamlara ulaşmanın mümkün olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Deprem Sonrası Kalkınma ve Dijital Ticaret
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin ardından şehrin yaralarının hızlıca sarıldığını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Önal, "Bakanlık olarak Kahramanmaraş'ın kalkınması için dijital ticareti desteklemeye devam edeceğiz. Devlet destekleri sayesinde e-ihracatta daha büyük hedeflere ulaşabiliriz" dedi.
Kahramanmaraş'ta E-Ticaretin Gelişimi Destekleniyor
KMTSO Başkan Vekili Hikmet Gümüşer ise kentteki girişimcileri destekleyerek e-ticaret ve e-ihracat oranlarını artırmayı amaçladıklarını belirtti.
Kahramanmaraşlı Girişimcilere E İhracat Desteği Devlet Teşvikleri Artıyor (3)Gümüşer, "Kahramanmaraş'ta üretilen pek çok ürün doğrudan veya dolaylı olarak ihraç ediliyor. Devletimizin sağladığı destekler, e-ihracatta büyük öneme sahip. Özellikle reklam ve nakliye gibi alanlarda sağlanan destekler girişimcilerimiz için çok değerli. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.Kahramanmaraşlı Girişimcilere E İhracat Desteği Devlet Teşvikleri Artıyor (5)Kahramanmaraşlı Girişimcilere E İhracat Desteği Devlet Teşvikleri Artıyor (1)
Kaynak: AA