Büyükşehir Belediyesi, aile içindeki bağları kuvvetlendirmek amacıyla Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’i Kahramanmaraşlılarla buluşturdu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen “Kavgacı Çocuklar ve Aile Olabilmek” konulu söyleşi büyük ilgi gördü.
Ebeveynlerin Rolü ve Aile İçi İletişim
Saliha Erdim, aile içinde yaşanan çocuk kavgalarının sebeplerini ve ebeveynlerin bu duruma nasıl yaklaşması gerektiğini farklı bakış açılarıyla ele aldı. Aile içindeki iletişim, sevgi ve anlayışın önemine dikkat çeken Erdim, ebeveynlerin çocuklara nasıl rol model olmaları gerektiğini çarpıcı örneklerle açıkladı. Katılımcılar, söyleşiden elde ettikleri yeni perspektiflerle aile içi iletişimde önemli değişiklikler yapmayı planladıklarını belirterek, bu anlamlı etkinlik için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Erdim’e teşekkür etti.
“Aileyi Güçlendirmek İçin Sabır ve Empati Önemli”
Erdim, ailelerin toplumun temel yapı taşı olduğunu vurguladı. Aile içindeki bireyler arasında sağlıklı bir iletişim kurmanın, aileyi güçlendiren en önemli faktör olduğunu ifade etti. Erdim, “Aile, bireylerin en güvende hissettikleri, sevgiyle kuşatıldıkları yerdir. Çocuklar arasındaki kavgalar ve anlaşmazlıklar, onların kişisel gelişimlerinin bir parçasıdır. Anne babalar, bu durumu bir sorun olarak görmek yerine sabır, anlayış ve sevgiyle ele almalıdır. Olumlu bir rol model olmak ve empati kurarak çocukların dünyalarını anlamaya çalışmak, ebeveynler için en önemli yaklaşımdır” dedi.
Erdim’in verdiği bu önemli mesajlar, katılımcılara aile içi iletişimde yeni bir bakış açısı kazandırırken, etkinlik büyük ilgiyle tamamlandı.
Muhabir: SEFA BAŞER



