Deprem Sonrası İlk Hasat
Elbistan'ın Hasanalili Mahallesi'nde, 2600 metre rakımlı Remik Dağı eteklerinde kovanlarını yerleştiren Bor, yaklaşık 4 aylık bir emeğin ardından bal sağımına başladı. Hasat sürecinde, balın en kaliteli ve doğal lezzetini sağlamak amacıyla doğal ve el değmemiş coğrafyayı tercih eden Bor, bu nedenle hasada geç başladıklarını belirtti.
Zorlu Şartlarda Arıcılık
Deprem felaketinde 500 kovanını kaybeden Bor, bu zorlu süreçte arıcılığa olan bağlılığını sürdürdü. 40 yıldır bu işe gönül verdiğini vurgulayan Bor, "Arıcılığı bilim ve ilimin ışığında daha iyi yerlere taşımak istiyoruz. Depremde 500 kovanımın arıları telef oldu. Geçen yıl yalancı bahardan dolayı da zarar gördük. Ancak bu işe olan sevdamızdan dolayı Remik Yaylası'nda ve 2600 metredeki dağda arıcılığa devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Sağlıklı Bal Üretimi İçin Çaba
Bor, insan sağlığı açısından daha güvenilir ve temiz bal üretimi için gereken tüm çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıların, kekik, keven, sarı kantaron, çakşır, kuşburnu ve karamuk gibi bitkilerle beslendiğini ekledi.
Kaynak: AA