Feci Olay: 7. Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti Feci Olay: 7. Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

Arazi Tespiti İçin Valiliklere Genelge Gönderildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ projesinin hızla ilerlemesi için önemli bir adım attı. Bakan Murat Kurum imzasıyla, 81 il valiliğine sosyal konut yapılabilecek arazilerin tespiti için genelge gönderildi. Kahramanmaraş Valiliği de bu doğrultuda arazi tespiti çalışmalarına hızla başladı.

Kahramanmaraş'ta Yeni Konutlar, Şehir İhtiyaçlarına Göre Planlanacak

Yeni konutların, şehrin nüfus yapısına ve ihtiyacına göre inşa edileceği belirtildi. Kahramanmaraş'ın kent merkezi ve ilçelerinde, nüfusu 10 bin ve altında olan yerleşim yerlerine en az 100 konut yapılması hedeflenirken, nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde ise en az 500 konut yapılması planlanıyor.

Arazi Seçiminde Belirlenen Kriterler

Kahramanmaraş Valiliği, konut yapımına uygun alanlar için titiz bir çalışma yürütüyor. Altyapı ve ulaşım olanaklarına yakın, yerleşim için elverişli araziler öncelikli olarak değerlendiriliyor. Ancak, tarım arazileri, orman alanları ve sit bölgeleri gibi alanlar projeye dahil edilmiyor.

Başvuru Şartları ve Tarihleri Henüz Açıklanmadı

TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesi için başvuru şartları ve tarihleri henüz netleşmedi. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ'nin yakın zamanda detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Muhabir: Sefa Başer