“Okuduğum Bölümü Seviyorum, Alışmakta Zorlandım”
Ordu’dan gelerek Kahramanmaraş’ta eğitim hayatına başlayan bir öğrenci, Dijital Oyun Tasarımı bölümünde okuduğunu belirtti. Bölümün Türkiye genelinde sınırlı sayıda üniversitede bulunduğunu söyleyen öğrenci, şu ifadeleri kullandı:
“Bu bölüm sadece İstanbul’daki bazı özel üniversitelerde ve Kahramanmaraş’ta var. Bu yüzden buraya geldim. Ancak şehrin yapısına alışmakta zorlanıyorum. Karadeniz’den geldiğim için oradaki yeşilliği ve doğayı çok özlüyorum. Depremin etkileri hala hissediliyor, şehir biraz tozlu. Ama önemli olan bölümümü seviyor olmam, bu yüzden okumak için her şeye katlanırım.”
“Afşin’i Yorumlayabilirim Ama Kahramanmaraş’ı Tanımıyorum”
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde eğitim gören bir başka öğrenci ise şehrin genel durumu hakkında fazla yorum yapamayacağını belirtti. Afşin’in depremden ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen öğrenci, şu sözleri dile getirdi:
“Kahramanmaraş’ın merkezini fazla bilmiyorum ama Afşin için konuşabilirim. Depremden dolayı ilçe çok zarar gördü. Ancak genel olarak insanların iyi olduğunu düşünüyorum.”
Öğrencilerin değerlendirmeleri, Kahramanmaraş’ın eğitim için tercih edilmesinin önemli bir fırsat sunduğunu ancak şehirleşme ve deprem sonrası ortamın yeni gelenler için bazı zorluklar barındırdığını ortaya koyuyor.