Mayıs ayının sonlarında Kahramanmaraş’ın Ahir Dağı, Milcan, Yedi Kuyular, Engizek yaylalarına çıkan üreticiler, yaylada keçi peyniri üretimine start verdi.
Yaylada 210 liradan alıcı bulan keçi peyniri üretimi noktasında kentte yaklaşık 1 milyon 250 bin küçükbaş hayvan yer alıyor. Üretilen sütlerin bir kısmıyla peynir üretimi yapılırken bir kısmı da dondurma sektörüne gönderiliyor.
Pazarcık ve kırsalında üretilen doğal organik bitkilerden beslenen keçilerin sütünden üretilen Türkiye'de ve dünyada Pazarcık peyniri olarak üne kavuşan yöre peynirine sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden talep yağıyor.
Depremin merkez üssü Pazarcık'ta üretimi artırmak ve hayatı normale döndürmek adına peynir üretimini hızlandıran yöre çiftçileri, peynir üretimini hızlandırdı.
Üreticiler, peynir üretiminin çok zor şartlarda meydana geldiğini bu yüzden 160 liradan açtıkları sezonu, peynirin kilosunu yaylada 210 lira yaparak tamamlayacaklarını söylediler.