Kestaneyi Ara Öğünde Tüketin
Acıbadem Adana Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, kestanenin yüksek karbonhidrat içeriğine sahip olduğunu ve kilo kontrolü açısından dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti. Gündüz, "Kestane, akşam yemeğinden sonra değil, ara öğünde tüketilmeli. Çünkü akşam yemeğiyle yeterince kalori alınır. Yemek sonrası kestane tüketmek fazla kalori alımına sebep olur" dedi.
Farkında Olmadan Fazla Kestane Tüketiyoruz
Kestanenin özellikle sokakta satılan kızartılmış haliyle cazip olduğunu belirten Gündüz, "Kokusuna kapılıp büyük porsiyonlarda satın alınabiliyor. Bu da farkında olmadan aşırı tüketmeye yol açıyor. Mümkünse en küçük paketi alın ve 4 adetten fazlasını tüketmemeye özen gösterin" uyarısında bulundu.
3-4 Kestane 80 Kalori
Kestanenin yüksek besin değerine sahip olduğunu ancak kalori miktarının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Gündüz, şu bilgileri paylaştı:
"Orta büyüklükte 3 kestane, 1 dilim ekmekle aynı kaloride. Özellikle insülin direnci olanlar, tip 2 diyabet hastaları ve kilo kontrolü sağlayan bireyler için fazla tüketimi kan şekerini yükseltir ve kilo artışına neden olabilir. Bu yüzden kestaneyi ölçülü şekilde tüketmek gerekiyor."
Sağlıklı beslenme için kestane tüketiminde porsiyon kontrolü büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bilinçli beslenme alışkanlıklarının kilo yönetimine yardımcı olacağını vurguluyor.