"Bilginin İzini Sürüyoruz"

Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, “Bilginin izini sürüyoruz” sloganıyla hazırlanan parkurda yarışmacılar, harita ve pusula yardımıyla gizlenmiş kitap noktalarına ulaşmaya çalıştı.

Etkinliğe Türkiye’nin farklı şehirlerinden takımlar katıldı.

KMBGC’den ‘Kahramanmaraş’ta Bugün’e Ziyaret KMBGC’den ‘Kahramanmaraş’ta Bugün’e Ziyaret

Fiziksel ve Zihinsel Bir Yarış

Katılımcılar, parkurun belirli bölgelerinde kitaplarla ilgili soruları cevaplayarak bilgi seviyelerini test etme fırsatı buldu. Hem bedensel hareketliliği hem de entelektüel gelişimi teşvik eden etkinlik, spor ve kitap sevgisini aynı potada buluşturdu.

Belediyeden Anlamlı Mesaj

Onikişubat Belediyesi, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Sporun ve okumanın yaşam kalitemizi artırmadaki etkisi büyük. Bu tür etkinliklerle hem gençleri hareketli yaşama teşvik ediyoruz hem de kitap okuma alışkanlığını artırmayı hedefliyoruz.”

Federasyon Yetkilisinden Destek

Etkinliğe katılan Türkiye Oryantiring Federasyonu Eğitim Kurul Başkanı Hacı Veli Kalmış da organizasyonun önemine dikkat çekerek, sporun eğitsel yönünü vurguladı. Katılımcıların ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Editör: Sefa Başer