Türkiye’nin önde gelen köfte zincirlerinden Köfteci Yusuf, son günlerdeki skandalların ardından köfte tarifini açıklayarak dikkatleri üzerine çekti. Patron Yusuf Akkaş, iyi köftenin sırrının malzeme dengesinde yattığını vurgularken, ekmek, tuz, pul biber, soğan ve kuzu eti kullandıklarını belirtti. "Kâr düşünerek çok fazla katkı maddesi koyarsan, iyi köfte olmaktan çıkar," diyen Akkaş, bu açıklamalarla hem güvenilirliğini pekiştirmeyi hem de geleneksel lezzeti savunmayı amaçlıyor.

KÖFTECİ YUSUF KÖFTELERİNİ NASIL YAPIYOR?

Akkaş, "Ben garip bir kuşum; yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim" diyerek, çalışanlarını savundu. Domuz eti skandalının ardından, Köfteci Yusuf’un şubelerinde sıkı denetimler başlatıldığı belirtildi.

Şirketin bu süreçte kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla paylaştığı ilginç bir videoda ise Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf'un lezzetinin tarifini yaptı.

KÖFTECİ YUSUF'UN KÖFTE TARİFİ

Akkaş, videoda şunları dile getirdi:

Milyonlarca mükellef e-Defter sistemine dahil oluyor Milyonlarca mükellef e-Defter sistemine dahil oluyor

"İyi köftenin sırrı, içerisindeki malzemenin abartılı şekilde bol olmaması.
Kâr düşünerek çok fazla katkı maddesi koyarsan, iyi köfte olmaktan çıkar. Bizim 25 yıldır değişmeyen bir reçetemiz var.

Ekmek, tuz, pul biber, soğan ve belirli oranda kuzu eti koyuyoruz. Lezzetini veriyor, yumuşak oluyor. Kuzu etini herkes koyamaz çoğu köfte sadece dana eti yapılır."

Kaynak: HABER MERKEZİ