Yerel seçimlere 5 ay kala tüm şimşekler belediye başkanlarının üzerine çevrilmiş durumda!

Belediyelere yönelik başkanlar için karalama kampanyalarının devam etmekte olduğu bilinmekte. Ak Parti genel merkezi tarafından telefonla ve tebdili kıyafet ile alanda yaptıkları araştırmalarda “Büyükşehir Belediyesinden memnun musunuz ?” soruları gelmekte; ben bunların karalama kampanyaları yapanlara büyük bir fırsat verdiğine inanıyorum. Geçmişte çok söylenen bir söz... Rusya’nın komünist rejimle yönetildiği zamanlarda. “Her iki kişiden biri ajan bir diğeri de onun ajanı” olduğunu hep duyardık. Şimdi karalama kapmayanlarını duydukça, şahit oldukça hep bu aklıma geliyor. Yapmayın! Etmeyin! arkadaşlar. Hep bardağın boş tarafından bakmayın. Hep negatif düşünürseniz, sonunda mutsuzluğunuz hem ailenizi hem de yaşamınızı etkiler.

Şimdi konuya geliyorum. Bilindiği gibi Kahramanmaraş 2014 yılından sonra Büyükşehir olarak hizmet vermeye başladı. Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçe belediyeleri kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkan olarak seçildiler. Bu yıllar içerisinde diğer ilçe belediyelerini konu etmiyorum. Ama Büyükşehir ve diğer iki metropol ilçe belediye başkanları; Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapılmayanları yaparak büyük yatırımlara imza attılar. Yollar, köprülü kavşaklar, mesire alanları, park ve bahçeler, bisiklet ve yürüyüş yoları, doğa parkı, spor salonları, bakım evleri vb. kırsal mahallelere yapılan yatırımları katmıyorum.2014’den bu yana yaşam kalitesinin yükseldiği bir il haline getirdiler. Hala da bu yatırmalar devam ediyor.

Burada oturup bir düşünelim. 2014 yılından önce görev yapan belediye başkanlarının burada hakkını inkâr edemeyiz. Onlarda birçok yeniliğe imza attılar. Ancak onların bütçeleri bu kadar değildi. Bu kadar kaynakta ayrılmıyordu. İller bankasından gelen bütçe emlak ve sudan alınan                         ücretlerden başka gelirleri de yoktu. Hal bu şekilde olunca da yatırımlar istenildiği gibi olmuyordu.

Büyükşehir olmaya hak kazandıktan sonra bütçe birkaç katına çıktı.

“Memleketim benim için ne yapabilir? ”diye değil, “Ben memleketim için ne yapabilirim?” düşüncesi hâkim oldu.

Eğer bir başkan görebiliyor, işitebiliyor hissedebiliyor ve dokunabiliyorsa, bu dört unsuru ve anıları da canlı tutabiliyorsa, unutamayalım ki; işte tüm başarılar buna bağlıdır.

Kısır çekişmeler, sorunlara popülist yaklaşımlar, çağdaş uygarlık parkurunda bize kaynak ve güç kaybettirmeye devam edecektir. 

Artık demokrasi bilincimizi ve kültürümüzü yetkinleştirme zamanının geldiğini var sayıyorum.

Bir tarihte ticaret ve sanayi odası başkanı; ‘diğer illeri gördükçe onları kıskanıyorum’ derdi, birçok konuşmalarında… Artık o illerin bizim ilimizi kıskandığı konumuna geldik. İlimizi daha önce tanıyan ve Büyükşehir olduktan sonra gelip görenler hayranlıklarını gizli tutamıyorlar.

Birçok yerde yapılan konuşmalarda ilimizde konaklama açısından yeteri kadar yatak kapasitesinin olmadığını, gelen yabancıların Gaziantep’e gittiklerini hep söylerlerdi. Birkaç yıl içerisinde yapılan yatırmalar hem 5 yıldızlı hem de 4 yıldızlı birçok otelin hizmete girmesini sağladı. Eski konaklar, hanlar turizmin hizmetine açıldı. Bunun yanında 7 Güzel Adam Kültür Müzesi, Kâtip Han, Dondurma Müzesi, Kültür Park içerisindeki Panoramik Müze. Son olarak da Germenicia ve Yedi Kuyular Kayak Merkezi yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.

KAFUM da yine yılda birkaç kez fuar açıldı. Bilhassa Kitap fuarı çok büyük ilgi gördü. Bu yıl 250 bin kişi fuara gelerek kitap aldılar. Görerek, duyarak bilgi sahibi olduğumuzu var sayarsak, bu kadar kitap satışı gerçekleşmesini büyük gelişme olarak görmemiz lazım…

31 Mart Yerel seçimler yaklaştıkça karalama kampanyalarının devam etmesi istenmeyen bir durumdur. Denizi geçip derede boğulmanın da bir âlemi olmadığını düşünüyorum.

Geçtiğimiz gün 12 Şubat Belediyesi tarafından lansmanı tanıtılan EXPO 2023 Kahramanmaraş Uluslararası Bahçecilikle ilgili yazımız önümüzdeki haftaya kaldı.