Yanlış botoks ölüme yol açabilir Yanlış botoks ölüme yol açabilir
Eti Doğru Seçin:
  • Yetkili kasaplardan veya veteriner hekim kontrolünden geçmiş kurban satış noktalarından satın alın.
  • Eti satın alırken renginin kırmızı, kokusunun ise taze olması önemlidir.
  • Yağ oranı yüksek etlerden kaçının, yağlı kısımları ayıklayın.
  • Eti buzdolabında saklayın ve en geç 48 saat içinde tüketin.
Eti Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
  • Eti pişirmeden önce yıkayın ve doğrayın.
  • Eti iyice pişirin ve pembelik kalmayacak şekilde pişirin.
  • Çiğ eti ve pişirilmiş eti ayrı kesme tahtalarında ve bıçaklarla işleyin.
  • Ellerinizi sık sık yıkayın.
Tavsiye Edilen Tüketim Miktarı:
  • Kırmızı eti aşırı tüketmekten kaçının. Yetişkinler için günlük ortalama 50-70 gram kırmızı et tüketimi yeterlidir.
  • Eti sebzelerle birlikte tüketin. Sebzeler, etin sindirimini kolaylaştırır ve besin değerini artırır.
  • Kurban etini farklı şekillerde pişirin. Izgara, fırınlama ve haşlama gibi pişirme yöntemleri tercih edin. Kızartmadan ve kavurmadan uzak durun.
Kurban Etiyle İlgili Yaygın Yanlış Bilgiler:
  • Kurban eti kolesterolü yükseltir: Doğru pişirme yöntemi ve porsiyon kontrolü ile kurban eti kolesterolü yükseltmez.
  • Kurban eti sindirimi zordur: Yeterince çiğnenerek ve sindirimi kolaylaştıran sebzelerle birlikte tüketildiğinde kurban eti sindirimi kolay bir besindir.
  • Kurban eti sadece et yiyenler içindir: Kurban eti çeşitli sebzelerle birlikte kullanılarak vejetaryen ve vegan beslenen kişiler için de uygun hale getirilebilir.
Kurban Bayramı'nda sofralarınızı kurban etiyle donatırken bu sağlık bilgilerini göz önünde bulundurun. Sağlıklı ve lezzetli sofralar hazırlayarak kurban bayramının keyfini doyasıya çıkarın.
Editör: ATİLLA ŞAKACI