Maraş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 250 gr tereyağı veya (Margarin) 50 gram vita yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 su bardağı irmik
- Aldığı kadar un
Maraş usulü çörek için
- Öncelikle tereyağı oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletilir.
- Diğer yandan sıvı yağ, vita yağ, yoğurt ve tüm diğer malzemeler eklenip, unu ve kabartma tozu eleyerek karışıma ilave edilir.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Bezelere ayrılır ve çörek merdanesiyle hafifçe açılır.
- Çörek merdanesi mevcut değilse ise üzerine çatalla çizikler yapılabilir.
- Fırın tepsisine dizin üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını çırparak sürelim.
- 170 derece de altı üstü hafif kızarana kadar pişirelim.
Editör: ATİLLA ŞAKACI