Bol Cevizli Çemen Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tatlı pulbiber
- Yarim kilo acı pulbiber
- 1 lt tavuk suyu veya yağlı kemikli et suyu (Tercihe bağlı)
- 1 paket sarımsak tozu veya 1 kase sarımsak
- 1 kase ceviz (Tercihe göre artırabilirsiniz)
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 9 gr yenibahar
- 9 gr çemen tozu
- 9 gr kisniş tozu
- 9 gr karabiber
- 9 gr kimyon
- Yeteri kadar tuz
Bol Cevizli Çemen (Maraş Usulü) Tarifi Hazırlanışı
1) Ben ağır olmaması için tavuk suyu kullandım. Siz dilerseniz yağılı kemikli et suyu da kullanabilirsiniz. Önce tavuk suyumuzu veya kemikli et suyumuzu kaynatıyoruz.
2) Ayrı bir kapta baharatlarımı bir güzel harmanlıyoruz.
3) Yoğun olmaması adına ben sarımsak tozu kullandım. Eğer siz sarımsak kullanıcaksanız bir güzel sarımsakları ezin ve baharatların içine ekleyin. Cevizlerimizi de robotta çekip onları da içine ekliyoruz.
4) Kaynayan et suyumuzu yavasca baharatlarımızın içine ekliyoruz ve elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
5) Diğer yandan zeytinyağı ve tereyağını ocakta eritiyoruz ve onu da sıcak sıcak içine ilave edip kek hamuru kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
6) En son tuzunu ayarlıyoruz.
7) 12 saat dolapta dinlendirdikten sonra kavanozlarımıza alabilir ve servis edebiliriz.