Maraş Usulü Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kısırlık esmer bulgur
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 limon suyu
  • 1 su bardağı  1 parmak eksik nar ekşisi
  • 3 dolu yemek kaşığı  domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı  acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı  isot
  • 3 yemek kaşığı  pul biber
  • 2 yemek kaşığı  sumak
  • 2 tane kuru soğan(ince doğranmış)
  • 2 ila 2. 5 su bardağı  sıvı yağ
  • 7-8 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tiz şeker
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 bağ maydanoz

    Harika Maraş Usulü Etsiz Çiğköfte Tarifi

    Kışın vazgeçilmez yemeği: Mumbar dolması     Kışın vazgeçilmez yemeği: Mumbar dolması    

    Önce bulgurumuzun üzerine tuzumuzu serpiyoruz ve yaklaşık 1 litreden biraz fazla kaynamış suyu döküyoruz (kontrollü bir şekilde)bir yandan da karıştırıp her tarafının eşit ıslanmasını sağlıyoruz, üzerini kapatıp 30 dk şişmesi için bekliyoruz. Bu arada tüm baharatları 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz .Bulgurun üzerine önce kuru soğanı koyup ezerek yoğurmaya başlıyoruz, arkasından ıslattığımız baharatları, şekeri, salçaları, nar ekşisini, limonu, rendelenmiş sarımsakları sırayla yoğurmaya devam ederken ilave edilir ve yaklaşık 30 dakika yoğurulur. Yoğurma işi bitmeden bulgur iyice ezilip birbirine yapışmadan asla yağı ilave edilmez. En son aşamada sıvı yağımızı yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz rengi parlak olacak yeşilliklerini de ilave edip karıştırdıktan sonra şeklini verip afiyetle yiyoruz bu ölçüden oldukça fazla çıkıyor isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz. 

Editör: ATİLLA ŞAKACI