Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde yer alan eşsiz Medusa mozaiği, Nisan ayında tekrar ziyarete açıldı.

Kibyra Antik Kenti'nde yer alan ve dünyada yalnızca burada bulunan Medusa mozaiği, Nisan ayı itibarıyla yeniden ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. 2009 yılından bu yana süren kazı çalışmalarında ortaya çıkan mozaik, MS 1. yüzyıla tarihleniyor ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Şehircilik ve Teknoloji Fuarı Açıldı Şehircilik ve Teknoloji Fuarı Açıldı

Medusa Mozaiği: Tarihi Bir Zenginlik

Kibyra Antik Kenti’nin Odeon bölümünde yer alan ve yüzde 95 orijinal olarak günümüze ulaşan Medusa mozaiği, "opus sectile" tekniğiyle yapılmış renkli mermerlerden oluşuyor. Mozaiğin tasvir ettiği Medusa figürü, mitolojide gözlerine bakan kişileri taşa çeviren, yılan saçlı canavar olarak biliniyor.

Yaz Dönemiyle Birlikte Yeniden Açıldı

Kış aylarında iklim koşullarından korunmak amacıyla üzeri kapatılan Medusa mozaiği, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar ziyarete açıldı. Kibyra Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özdoğru, yaptığı açıklamada, "Medusa mozaiği ve Odeon Stoası zemin mozaiği, 2025 Kasım ayı sonuna kadar ziyaret edilebilir" dedi.

Ziyaretçileri Bekliyor

Kibyra Antik Kenti, tarihi zenginliğiyle dikkat çekerken, özellikle Odeon bölgesi, antik dönemde konser alanı, meclis ve mahkeme olarak kullanılıyordu. Bugün, antik dönemin en ilgi çekici yapılarından biri olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kaynak: İHA