Kahramanmaraş’ta Depremzede Aileler ve Yetimlerle İftar Buluşması

Programa vali, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Sizlerin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Ramazan boyunca deprem bölgesinde vatandaşlarla buluşmaların devam ettiğini belirten yetkililer, Kahramanmaraş’ın depremin ardından büyük bir dayanışma sergilediğini vurguladı. Depremde hayatını kaybedenler anılırken, devletin ve milletin depremzedelerin yanında olmaya devam edeceği ifade edildi.

Kahramanmaraş İstiklalspor’dan Fırtına Gibi Galibiyet Kahramanmaraş İstiklalspor’dan Fırtına Gibi Galibiyet

Konutlar ve İş Yerleri İçin Yeni Hedef: 74 Bin

Deprem sonrası inşa edilen 34 bin yeni konut ve iş yerine ek olarak, Kahramanmaraş’ta 40 bin yeni konut daha yapılacağı açıklandı. Deprem bölgesi genelinde ise toplam 453 bin konutun tamamlanacağı belirtildi.

Tarihi Çarşılarda Restorasyon, Yeni Ticaret Alanları

Şehrin ekonomik ve sosyal hayatını canlandırmak için Dulkadiroğlu Kapalı Çarşı’da 140 dükkânın restorasyonu sürerken, Tarihi Demirciler Çarşısı’nda 76 iş yeri inşa ediliyor. Onikişubat Hayrullah Mahallesi’nde 117 dükkânlı Toptancılar Sitesi’nin de yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

“Türkiye’nin Yüzyılı İçin Çalışıyoruz”

Konuşmalarda, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak güçlenmeye devam ettiği vurgulanarak, deprem bölgesinin ayağa kaldırılmasının en büyük öncelik olduğu ifade edildi. “Bugüne kadar annelerimizin, çocuklarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” denildi.

İftar programı, dualar ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi

Editör: Sefa Başer