Adana'da Sobada Yanan Kızının Babası: "Suçlular Cezasını Çeksin"

Adana'nın Aladağ ilçesinde okulda sobada ısınmaya çalışırken montu tutuşarak vücudu yanan 10 yaşındaki Derya’nın babası İbrahim Güner, olayın ardından suçluların cezasını çekmesini istedi.

Olayın Detayları

11 Mart’ta Aladağ ilçesindeki Boztahta Şehit Serdar Yıldırım İlkokulu’nda meydana gelen olayda, 4. sınıf öğrencisi Derya Güner, okul görevlisine yardımcı olduktan sonra ellerini ısıtmak için sobanın yanına gitti. Bu sırada sobadan sıçrayan alevlerle Derya'nın montu tutuştu. Paniğe kapılan küçük kız, koşarak okul binasının dışına çıktı. Okul personeli, kendi montuyla alevleri söndürerek müdahalede bulundu. İhbar üzerine sağlık ekipleri sevk edilerek Derya hastaneye kaldırıldı.

Okulda Yanan Kızın Babasından Sert Tepki Cezasını Çeksinler (3)

Durumu Ciddi

Yanık ünitesinde tedavi altına alınan Derya'nın vücudunun yüzde 40'ında 3. derece yanıklar olduğu belirlendi. Yoğun bakımda tedavi gören Derya'nın hayati tehlikesi olduğu ve doktorların 4 haftanın kritik olduğunu söyledikleri öğrenildi.

Baba İbrahim Güner'in Tepkisi

Derya'nın babası İbrahim Güner, hastaneye gelerek gazetecilere açıklama yaptı. Baba Güner, "Kızım alev aldı, kendini dışarı attı. Okulda nöbetçi öğretmen yoktu. Olayı okul görevlisi ve kızımın ablası, amcasının oğlu engelledi. Şikayetçi olacağım. Suçluların cezasını çekmesi gerek" dedi.

Okulda Yanan Kızın Babasından Sert Tepki Cezasını Çeksinler (2)

Boş Arazide Korkunç Olay! 31 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti Boş Arazide Korkunç Olay! 31 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybetti

Psikolojik Etkiler

Baba Güner, kızının psikolojik durumunun da ciddi şekilde etkilendiğini, her an bir yangın hakkında soru sorarak korktuğunu belirtti. "4 haftadan sonra hayati tehlikesi atlatırsa, estetik ameliyatlar yapılacak. Kızımın bir an önce iyileşmesini istiyorum" diyerek, olayın araştırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: iha