Mersin'de 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' Mitingi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin'de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingine katılarak vatandaşlara hitap etti. Yenişehir Millet Bahçesi yanında düzenlenen etkinlikte yoğun katılım gözlenirken, Özel, kürsüden yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasına sert tepki gösterdi.
"Operasyonun Amacı Milletin İradesine Çökmek"
Konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aralarında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay'ın da bulunduğu 53 üst düzey bürokratın gözaltına alınmasına dikkat çeken Özel, "Bugün yeni bir operasyona giriştiler. Bulamadıkları kanıtı, ikna edemedikleri yalancı şahidi şimdi 53 yeni masum üzerinden üretmeye çalışıyorlar" dedi.
Operasyonun hafta içi değil de cumartesi sabahı yapılmasına da değinen Özel, "Piyasalar kapalıyken operasyon yapıyorlar ki borsa düşmesin, döviz yükselmesin" ifadelerini kullandı.
"Hepimiz Bunun İftira Olduğunu Biliyoruz"
Özel, yürütülen soruşturmanın amacının İstanbul'un kaynaklarına el koymak ve milletin iradesini zedelemek olduğunu belirterek, "Hepimiz bunun bir iftira olduğunu biliyoruz. Bugün yapılan işin iki temel amacı var: Biri milletin iradesine çökmek, diğeri İstanbul'un rantına el koymak" diye konuştu.
İmamoğlu'ndan Mesaj: "Mücadeleye Devam"
Mitingde, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gönderdiği mesaj da okundu. İmamoğlu mesajında, halkın iradesine sahip çıkacaklarını ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Seçer'den Dayanışma Mesajı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de mitingde bir konuşma yaptı. Seçer, halkın demokratik iradesine yönelik her türlü müdahaleye karşı duracaklarını ve İstanbul halkının yanında olduklarını dile getirdi.





