Yöresel Ürünlere Olan İlgi Artıyor

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan yöresel ürünler, Gaziantep'te yoğun bir şekilde talep görüyor. Vatandaşlar, sağlıklı ve doğal ürünleri tercih ederken, esnaf da bu dönemde satışların artmasından memnun. Sahur ve iftar sofralarında yer alan ürünlerin başında, üzüm pekmezi, bal, Antep peyniri, hurma çeşitleri, kurutmalık, bakliyat ve kuruyemiş gibi geleneksel lezzetler öne çıkıyor.

Görme engelli iki arkadaş mukabele geleneğini Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim'le sürdürüyor Görme engelli iki arkadaş mukabele geleneğini Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim'le sürdürüyor

Ramazan Ayında Yöresel Lezzetlerine Yoğun İlgi (2)

Tarihi Almacı Pazarı'nda Satışlar Artıyor

Gaziantep'in tarihi Almacı Pazarı esnaflarından Aydın Şenkaya, Ramazan ayında özellikle pekmez, bal, Antep peyniri ve hurma çeşitlerine olan talebin arttığını belirtti. Şenkaya, "Havaların soğuk geçmesiyle birlikte bu tür ürünler daha çok tercih ediliyor. Pekmez ve bal, hem insanı sıcak tutar hem de kan yapıcı özelliğe sahip. Ayrıca gün içinde tok tutarak, sahur ve iftar sofralarına lezzet katıyor," dedi.

Ramazan Ayında Yöresel Lezzetlerine Yoğun İlgi (4)

Sağlıklı ve Doğal Ürünler Tercih Ediliyor

Alışverişe gelen vatandaşlar da, özellikle sağlıklı ve doğal ürünleri tercih ettiklerini belirtiyor. Şehriban Nur Demir, "Bal ve pekmez ile diğer yöresel ürünler, Ramazan ayında bizi tok tutuyor. Gaziantep'in doğal ürünlerini tarihi Almacı Pazarı'nda bulabiliyoruz. Bu pazarı çok seviyoruz, burada çok güzel ve sağlıklı ürünler var," şeklinde konuştu.

Ramazan Ayında Yöresel Lezzetlerine Yoğun İlgi (1)-1


Kaynak: iha