Fırınlarda Ramazan Pidesi Mesaisi Sürüyor: Adana Kozan'da Lezzet Dolu Günler
İftar saatlerinde uzun kuyruklar oluşturan bu eşsiz lezzet, her gün yoğun bir mesaiyle fırınlardan çıkıyor.
Kozan’da 40 Yıldır Ramazan Pidesi Üretiliyor
Adana'nın Kozan ilçesinde, 40 yıl önce açılan fırın, Ramazan ayında her gün Ramazan pidesi üretiyor. Ekmek ustası Mehmet Tatar, 1985 yılından beri fırınlarda ekmek üretiyor. Tatar, "Ramazan ayında sabah 8'de mesaiye başlıyor, iftara kadar sürekli çalışıyoruz. Hamurumuzu hazırlayıp, pideyi susamla şekillendirip vatandaşlarımıza sunuyoruz" şeklinde açıklama yaptı.
Fırınlarda Yoğun Mesai ve Sıcak Ramazan Pidesi
Ekmek fırın işletmecisi Musa Yorulmaz ise sabahın erken saatlerinden itibaren mesaisine başladıklarını belirtti. "Günlük yaklaşık 5 bin pide üretiyoruz. Ramazan boyunca sıcak pide üretmeye devam ediyoruz. Pidelerimizi yoğurt ve susamla lezzetlendiriyoruz. 240 gram Ramazan pidesi 25 TL’den satışa sunuluyor" dedi.
Ramazan Sofrasında Pidenin Yeri Ayrı
Ramazan ayında pideye olan ilginin arttığını belirten müşteri Kadir Keskinkara, "Ramazan sofralarında pidenin yeri farklı. Temizliği ve hijyeniyle gönül rahatlığıyla tüketiyoruz. Eski Ramazanlar farklıydı, mahallede komşular birlikte sofralar kurardı. Ancak şimdi de pidesiyle, o bereketli sofrasıyla Ramazan ayını en güzel şekilde kutlamaya çalışıyoruz" dedi.