NEFİS SİMİT TARİFİ!
MALZEMELER
- Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- Pekmezli sosu için:
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
- Üzeri için:
- Bol susam
TARİF
- Tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Mayalanması için bir kenara alalım, 30-45 dk. bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
- Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
- 200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK