Süper Lig'in 28. haftası, bu akşam oynanan 4 maçla sona erdi. Galatasaray, 71 puanla liderliğini sürdürürken, haftanın önemli karşılaşmalarından biri olan Fenerbahçe-Samsunspor mücadelesi 0-0'lık eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 62'ye çıkararak lider Galatasaray ile arasındaki farkı 9'a düşürdü. Samsunspor ise 51 puanla 3. sıradaki yerini korudu. İşte Süper Lig'in 28. hafta puan durumu ve maç sonuçları.

Milli atlet Pınar Akyol, Avrupa Atmalar Kupası'nda altın madalya kazandı Milli atlet Pınar Akyol, Avrupa Atmalar Kupası'nda altın madalya kazandı

FENERBAHÇE EVİNDE 2 PUAN KAYBETTİ

Fenerbahçe, Süper Lig'in 28. haftasında Samsunspor'u konuk etti. Rakibiyle 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, zirve mücadelesinde önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Maç boyunca etkili olamayan Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile birkaç pozisyon bulmasına rağmen gol atamayarak soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. İkinci yarıya da benzer bir şekilde başlayan Fenerbahçe, 73. dakikada Szymanski ile direği geçemedi. Bir başka gol fırsatında ise En-Nesyri'nin şutunu değerlendiremedi. Moundilmadji'nin 75. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Samsunspor karşısında baskıyı artıran Fenerbahçe, gol bulamayarak sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 62'ye çıkarsa da, liderin 9 puan gerisinde kaldı.

ADANA DEMİRSPOR SÜPER LİG'E VEDA ETTİ

Adana Demirspor, 2024-2025 Süper Lig sezonunun bitimine 10 hafta kala küme düşen ilk takım oldu. 28. haftayı bay geçen Adana Demirspor, Çaykur Rizespor'a 2-0 mağlup olan Sipay Bodrum FK'nın galibiyetinin ardından Süper Lig'den düşmeye kesin olarak karar verdi. Mavi-lacivertli ekip, 26 maçta sadece 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 hükmen galibiyet alarak 20 yenilgi yaşadı ve 12 puan silme cezası nedeniyle -2 puanla son sırada yer aldı. Süper Lig'e 26 yıl sonra 2020-2021 sezonunda yükselen Adana Demirspor, önceki yıllarda 9., 4. ve 12. sırada tamamlamıştı.

SÜPER LİG 28. HAFTA PUAN DURUMU

Süper Lig'in 28. haftasında, Galatasaray 71 puanla lider konumda bulunuyor. Fenerbahçe, bu akşamki maçtan sonra 62 puana sahipken, Samsunspor ise 51 puanla 3. sırada yer alıyor. İşte 28. hafta puan tablosu:

SÜPER LİG PUAN DURUMU GÜNCEL

1.GALATASARAY - 71

2.FENERBAHÇE - 62

3.REEDER SAMSUNSPOR - 51

4.İBEŞİKTAŞ - 44

5.KAS EYÜPSPOR - 44

6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ - 38

7.GÖZTEPE - 37

8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ - 36

9.TRABZONSPOR - 35

10.KASIMPAŞA - 35

11.ÇAYKUR RİZESPOR - 33

12.ONVO ANTALYASPOR - 33

13.TÜMOSAN KONYASPOR - 31

14.CORENDON ALANYASPOR - 31

15.SİPAY BODRUM FK - 30

16.NET GLOBAL SİVASSPOR - 27

17.BELLONA KAYSERİSPOR - 27

18.ATAKAŞ HATAYSPOR - 19

19.ADANA DEMİRSPOR / -2

Kaynak: Haber merkezi

Editör: Mücahit KIR