Yerel seçimler yaklaşıyor. Yaklaştıkça aday adayların adları kırıla gidiyor. 12 Şubat belediyesi önemli bir ilçe belediyesi. İlçe olarak en kalabalık ilçeler arasında yer alıyor. Kendi ölçeğinde, sosyal ve ekonomik olarak gelişmiş birçok ilden nüfusu fazla.

Bu ilçeye bilhassa Ak partiden aday adayı yoğunluğu yaşanıyor.12 Şubat birçok yatırımı tamamlanmış modern bir ilçe.
Mahçiçek’in ufku oldukça açık. Her gittiği yerden örnekler alarak aldığı örnekleri ilçesinde uygulayan bir başkan. Açıkçası işin ustası. Ancak 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacak. Onun yerine kendisine yılarca belediye başkan yardımcısı olarak yanında olan Dr. Ali Ünsal Aday adayların önde gelen iddialı bir isim.
Ünsal İlçeyi iyi bilen ve halkla iç içe olan, her işi düşenin mümkün olduğu kadar işini yapan ve Partiler üstü bir bürokrat.
+++
Hanifi Mahçiçek 2019 yıllında EXPO inşasına başladı. Geçtiğimiz aylarda hizmete girdi. Açılışından bu yana yeteri kadar ilgi gösterildiğini söylemek mümkün değil.  6 Şubatta yaşanan asrın depremi bu projeye gölge düşürdü. Depremden en çok etkilenen il olarak tarihe geçti. Bu kadar ağır bedeller ödeyen bir ile elbette yerli veya yabancının gelmesi o kadarda kolay olmasa gerek. Mahçiçek elinden geldiği kadar aktivitelerin bu alanda yapılmasını sağlasa da taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini de kendisi de biliyor.
 Mahçiçek’in EXPO tek başına sahiplendiği ve yatırım yaptığı bir yer. Bu eseri belediyenin tek başına sahip çıkması kolay değil. Büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu, özel sektör ve halkında sahiplenmesi gerekir.
+++
Ali Ünsal kendi özgüvenine güvenerek 12 Şubat belediyesine aday adayı oldu.  Aday adaylarının çok olmasına rağmen Ali Ünsal’ın adı çok konuşuluyor.
AK Parti halkın sesini kulak verecek olursa Ali Ünsal’ın adı elbette değerlendirilecektir.
Belediyeyi bilen ve başkan olarak seçilmesi 12 Şubat ilçesini daha ileriye götürecektir. Kitabın ABC sinden başlamak yerine kitabın ortasından başlamak 12 Şubat ilçesine her zaman artı getirecektir.
Dolayısıyla, asrın felaketini yaşamış bir toplum ve insan ortamında geleceğin ilçesini ve onun bilimini, ekonomisini, siyasetini, demokrasini gerçekleştirmek, kolay olmadığı bilinmelidir.
Oysa bilimin gereği özgür düşünceli insandır; Ekonominin gereği, sorumluluk olduğu kadar, sevmek ve saymaktır; demokrasinin gereği çoğulcu bir anlayıştır, hoşgörüdür çağdaşlıktır.
Önemli bir konuda: Kahramanmaraş halkı giderek içene kapanan bir toplum haline geldi. Bunda elbette deprem ve deprem kayıplarının payı vardır. Ama bu insanların sosyalleşmeye de ihtiyacı vardır. Sosyalleşmeyi üniversiteler ve belediyeler öncülük etmelidir.