Türk mutfağının vazgeçilmez tadı, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılan maraş biberde üretim sürüyor. Tarlalarda toplanılan biberler sergilerde kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan biberler kentteki 50 civarındaki işletmede yaprak, pul ve toz şekline alarak satışa hazır hale getiriliyor. Dulkadiroğlu, Pazarcık, Türkoğlu ve Onikişubat ilçelerinin kırsal yörelerinde yetiştirilen Maraş biberi aroması, rengi ve acılığı ile damaklarda tat bırakıyor. Maraş biberinde dördüncü kırım sonrası bu yılki üretim tamamlandı. Onikişubat ilçesinin Avşar Mahallesi'nde ise çiftçiler topladıkları biberleri temizleme telaşına girdi.
Üretici Mehmet Avşaroğlu, “Biberde dördüncü kırım hasadını yapıyoruz. Havalar yağmurlu gittiği için biberi tam kurutamadık. Burada ise nemli biberleri kurularından ayırıyoruz. Biz belirli firmalara veriyoruz onlar ise Türkiye’nin çeşitli firmalarına pazarlıyor” dedi.
Çalışan Ali İnce ise, “Biz yevmiye ile çalışmaya geldik çocuklarımızın rızkı için. Biberleri ayırıyoruz kurusunu, kötüsünü ve yaş olanları ayırıyoruz. Karışık, acı ve tatlı biberler ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Tescilli Maraş biberinde yılın son hasadı yapıldı
Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli ürünü "Maraş biberinde" dördüncü kırım hasat sonrası bu yılki üretim tamamlanmış oldu.
Muhabir: Atilla ŞAKACI
Yorumlar
Trend Haberler
İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı: Bu seviyelerden alım riskli
15 Aralık Pazartesi Okullar Tatil Mi? Hangi İllerde Kar Tatili Olacak?
Furkan Torlak neden gündemde? Mehmet Akif Ersoy ifadesinde adı geçen isim kimdir?
Kahramanmaraş'ta Otomobilinde Vurulan Genç Kız Toprağa Verildi
Ali Döre kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Adıyamanlı sanatçıya veda
Tuğyan Ülkem Gülter'in eski eşi Mahmut kimdir, kaç çocuğu var?




