SANKO Üniversitesi'nde Nadir Vakaya Başarıyla Müdahale SANKO Üniversitesi'nde Nadir Vakaya Başarıyla Müdahale
"Emeği Çok Zor Ama Değiyor"
Tirşik çorbasının zahmetli bir hazırlık süreci olduğunu belirten 48 yaşındaki 4 çocuk annesi Fatma Uzun, geçimini bu işle sağladığını söyledi. Depremde dükkanlarının yıkıldığını ve farklı bir yerde üretime devam ettiklerini ifade eden Uzun, süreci şöyle anlattı:
"Akşamdan tirşik otunu hazırlayıp bastırıyoruz. Sabahleyin pişiriyor ve bir gün sonra servise sunuyoruz. Emeği çok zor ama karşılığını alıyoruz."
Tirşik Çorbası Kış Aylarındaki Şifa Deposu (5)Şifa Kaynağı: Gripten Şeker Hastalığına
Kış mevsiminde tirşik çorbasına talebin arttığını belirten Uzun, bu çorbanın birçok hastalığa iyi geldiğini vurguladı. "Hastalara şifa oluyor. Grip ve şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar özellikle tercih ediyor," dedi.
Tirşik Çorbası Kış Aylarındaki Şifa Deposu (3)Türkiye’nin Dört Bir Yanına Gönderiliyor
Tirşik çorbasının yalnızca Kahramanmaraş'ta değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinde de ilgi gördüğünü belirten Uzun, şunları ekledi:
"İzmir, İstanbul gibi şehirlerden bile siparişler alıyoruz. Buradan hazırlayıp gönderiyoruz. Kahramanmaraş’ın vazgeçilmezi olan tirşik çorbasını herkes çok seviyor."
Tirşik Çorbası Kış Aylarındaki Şifa Deposu (2)Fiyatlar ve Sipariş Detayları
Kahramanmaraş’ın geleneksel tirşik çorbası, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Bardak fiyatı 15 TL, kase fiyatı 40 TL, kilosu ise 100 TL olarak satışa sunuluyor. Özellikle kış aylarında yoğun talep gören bu lezzet, hem şifa kaynağı hem de yöresel bir tat olarak sofralarda yerini alıyor.
Tirşik çorbası, doğal yapısı ve zengin aromasıyla sadece bir yemek değil, Kahramanmaraş kültürünün de önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.Tirşik Çorbası Kış Aylarındaki Şifa Deposu (1)-1
Kaynak: İHA